Het verkoopverhaal van Robbert

"Een huis verkopen is in deze markt geen rocket science."
Terug naar overzicht
Een huis verkopen is in deze markt geen rocket science.

Zou je jezelf eens kort kunnen voorstellen?

Wij zijn Robbert en Veronique, allebei 35 jaar oud, en wonen sinds 10 jaar in Utrecht waar onze 2 dochters (Noor (6) en Eef (1)) zijn geboren. Ook woont onze teckel Saartje bij ons die de roedel elke dag weer compleet maakt en houdt. We zijn allebei geboren en getogen in Zuid Limburg en omdat we veelal vanuit huis kunnen werken hebben we een spannend besluit genomen om terug te keren naar onze roots waar én onze familie nog altijd woont én een meer m2 woongenot voor de prijs denken te kunnen bemachtigen.

Waarom heb je ervoor gekozen om zelf je huis te verkopen met gmak?

Om meerdere redenen:

  • zelf controle houden over het proces bijvoorbeeld in de avonduren / weekenden als een vraag speelt in gezamenlijkheid direct een besluit kunnen nemen en dingen direct kunnen regelen (foto volgorde, tekstwijzigingen, prijs aanpassen).
  • zelf het ook leuk vinden om alles zelf te doen (bezichtigingen, tekst opmaken, koopcontract, etc.)
  • in de huidige markt de benodigde marktkennis zeer minimaal is, is onze overtuiging. Iedereen kan een huis verkopen als je hier maar wat tijd in wilt steken.
  • niet bereid zijn om hier dus 1,5% courtage (= 6000 euro in ons geval) ervoor te willen betalen aangezien we dit zelf ook met wat avonduurtjes en rondleiding uurtjes kunnen doen en dit geld liever in ons nieuwe huis stoppen.

Waarom heb je wel of niet bepaalde onderdelen uitbesteed? Denk aan professionele fotografie of het opstellen van een koopcontract.

Aangezien foto's een goed beeld moeten geven en hier vakkennis voor nodig is om te maken hebben we dit uitbesteed. Ideaal dat je dit niet hoeft te betalen aangezien dit de actie van gmak was. Daarnaast is een officieel meetrapport nodig dus ontkom je hier niet aan om dit uit te besteden. Het koopcontract is zeker geen rocket science en hebben we ook zelf opgesteld op basis van een format waarin je wat zaken dient aan te passen / door te strepen etc.

Hoe heb je het verkoopproces ervaren?

Heerlijk. Zelf aan de bal, experts op de achtergrond die in kunnen springen als back-up, en ook bij technische vragen / opmerkingen direct oplossingen bieden.

Van heel veel belangstellenden hebben we terug gehoord dat ze veel liever 'rondleidingen' en 'zaken' doen met de personen zelf die in het huis hebben gewoond dan een makelaar die de randjes van zijn vak kent.

Ben je tevreden met de uiteindelijke deal?

Zeker en hier ben je dus ook grotendeels zelf verantwoordelijk voor. Je gebruikt het platform maar de content en dus daarmee het uiteindelijke resultaat ben je zelf verantwoordelijk voor. Dus als je niet tevreden bent ligt dat aan jezelf en had je wat meer tijd /energie erin moeten stoppen.

Welke tip zou je toekomstige verkopers mee willen geven?

Een huis verkopen is in deze markt geen rocket science. Van heel veel belangstellenden hebben we terug gehoord dat ze veel liever 'rondleidingen' en 'zaken' doen met de personen zelf die in het huis hebben gewoond dan een makelaar die de randjes van zijn vak kent. Het enige is, het kost je tijd en energie maar je krijgt hier dus ook tijd en energie voor terug omdat je direct besluiten op het platform kunt doorzetten en energie van de leuke gesprekken met de belangstellenden.

Wil jij net als Robbert ook zelf je huis verkopen en bepaalde onderdelen uitbesteden? Ga aan de slag!

Lees ook de verhalen van andere gmakelaars: