Het verkoopverhaal van Stef

"Makelaars onderschatten de waarde dus besloot ik het huis zelf te verkopen."
Terug naar overzicht
Makelaars onderschatten de waarde dus besloot ik het huis zelf te verkopen.

Zou je jezelf eens kort kunnen voorstellen?

Ik ben Stef van der Ziel, Groninger, eigenaar van Jet-Stream.com en trotse vader van een dochter.

Waarom heb je ervoor gekozen om zelf je huis te verkopen met gmak?

Het huis dat ik via gmak.nl verkocht was mijn 2e woning. Ik was er niet heel vaak meer, dus ik besloot het te verkopen. Het is een uniek huis, waarvan de waarde niet in vierkante meters uit te drukken is: een luxe penthouse in hartje Groningen, met het grootste dakterras dat je ooit hebt gezien. Je hebt er geen buren. Je zit er volledig privé en met alle rust, ondanks dat je na 1 minuut lopen in het bruisende centrum staat. Er is niets vergelijkbaars.

Makelaars onderschatten de waarde dus besloot ik het huis zelf te verkopen.

Ik bedacht een originele vraagprijs om aandacht te wekken, en dat werkte.

Waarom heb je wel of niet bepaalde onderdelen uitbesteed? Denk aan professionele fotografie of het opstellen van een koopcontract.

Toevallig kwam gmak.nl net online en ik was een van hun eerste cases. Ze hielpen me daarom met het inrichten van de pagina. De foto’s maakte ik zelf. En schreef er een blogje bij (lees deze hier).

Hoe heb je het verkoopproces ervaren?

Ik bedacht een originele vraagprijs om aandacht te wekken, en dat werkte: de post op LinkedIn werd tienduizenden keren bekeken. Al snel werd ik benaderd. Door makelaars die het niet zo leuk vonden dat ik zelf een prijs bedacht en het huis zelf ging verkopen.

Maar ook door potentiële kopers. Vrij snel werd een aantal geïnteresseerden serieus. Eentje pakte snel door en deed na wat onderhandeling een goed bod. Zijn makelaar verzorgde het koopcontract. Mijn voordeel was dat ik een ander huis had dus snel kon handelen, en zijn voordeel was dat hij zonder voorbehoud handelde: zo kom je er snel uit.

Ben je tevreden met de uiteindelijke deal?

We waren allebei tevreden: ik kreeg een beter bod dan wat makelaars als waarde hadden ingeschat, en de nieuwe eigenaar had zijn droomhuis.

Welke tip zou je toekomstige verkopers mee willen geven?

Mijn tips aan gmakelaars zijn: 1) durf het zelf en durf te onderhandelen. 2) Zorg dat je via social media je huis onder de aandacht brengt.

Wil jij net als Stef zelf je eigen vraagprijs bepalen? Ga aan de slag!

Lees ook de verhalen van andere gmakelaars: