10 tips voor succesvolle bezichtigingen

Bekijk alle tips
10 tips voor succesvolle bezichtigingen

Het is de tijd om je woning te verkopen. De woningmarkt is gunstiger dan ooit, maar een goede deal sluiten gaat niet vanzelf. Bereid je daarom goed voor op de verkoop van je woning. Opruimen, schoonmaken en het repareren van kleine gebreken in en rondom het huis doet wonderen. Dit geldt niet alleen voor het presenteren van je woning, maar ook ter voorbereiding op de bezichtigingen/open huis. Het visitekaartje van je woning geef je maar één keer af, dus pak dat moment!

Presenteren van je woning

Bij het maken van de foto’s van je woning gaat het erom dat anderen zich kunnen inbeelden dat zij in de woning gaan wonen. Zorg er daarom voor dat je persoonlijke spullen, zoals fotolijstjes, opgeruimd zijn. Daarnaast moet het ook een frisse uitstraling hebben. Zet daarom niet je huisdier, en de bijbehorende spullen, op de foto’s. Leg de nadruk op de sterke punten van de woning. Heb je een mooie tuin? Maak de tuin dan gezellig door kussens in de stoelen te leggen. De kijker ziet zich er al helemaal zitten!

Hoe zorg je voor succesvolle bezichtigingen

Op de foto’s kun je vele gebreken nog wel verbloemen. Maar tijdens een bezichtiging komt dit toch naar voren. Voorkom teleurstellingen en zorg voor de juiste voorbereidingen:

  1. Zorg dat de huisdieren niet thuis zijn
  2. Ruim onnodige spullen op. Denk aan jassen en schoenen
  3. Doe gordijnen, rolluiken en deuren open voor zoveel mogelijk lichtinval
  4. Zorg voor een aangename temperatuur in de woning
  5. Maak het gezellig met sfeerverlichting en een verse bos bloemen
  6. Zorg dat alle afwas en was is weggewerkt
  7. Maak de bedden netjes op
  8. Doe de radio en/of televisie uit
  9. Zet een verse pot koffie
  10. Geef potentiële kopers de ruimte. Ze worden overspoeld met nieuwe informatie en indrukken, dus gun ze die ruimte en vooral de tijd.

Succesvolle bezichtigingen of een open huis

Bezichtigingen

Het grootste voordeel van een bezichtiging is dat je de rondleiding persoonlijk geeft. Je hebt direct contact met de potentiële kopers, dus je betrekt ze bij het verhaal. Wanneer ze vragen hebben kunnen ze die ook direct aan jou stellen. Het nadeel van bezichtigingen is dat het relatief veel tijd in beslag neemt.

Open huis

Het voordeel van een open huis is dat de potentiële kopers niet een afspraak hoeven in te plannen, waardoor de drempel vaak lager ligt om langs te komen. Als verkoper heb je alle geïnteresseerden op één dag. Dat bespaart veel tijd. Plan een open huis ruim van te voren in en breng iedereen op de hoogte.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag

Juichende vrouw woning zelf verkocht