10 tips voor succesvolle bezichtigingen

7/8/2021 · Presentatie
Een succesvolle bezichtiging begint met een goede voorbereiding. Het visitekaartje van je woning geef je maar één keer af, dus pak dat moment! Met deze tips komt dat helemaal goed.
10 tips voor succesvolle bezichtigingen

De woningmarkt is gunstiger dan ooit, maar een goede deal sluiten gaat natuurlijk niet vanzelf. Bereid je daarom goed voor op de bezichtigingen. Opruimen, schoonmaken en het repareren van kleine gebreken in en rondom het huis doet wonderen. Zo ben je optimaal voorbereid om mogelijke kopers te ontvangen.

Zo maak je het verschil

Het presenteren van je woning begint natuurlijk bij het maken van de foto’s. Hierbij gaat het erom dat woningzoekers zich kunnen inbeelden dat zij in de woning gaan wonen. Zorg er daarom voor dat je persoonlijke spullen, zoals fotolijstjes, opgeruimd zijn. Daarnaast moeten de ruimtes ook een frisse uitstraling hebben. Zet daarom niet je huisdier en de bijbehorende spullen op de foto’s. Leg de nadruk op de sterke punten van de woning. Heb je een mooie tuin? Maak de tuin dan extra gezellig met bijvoorbeeld kussens of een tafelkleed. De kijker ziet zich er al helemaal zitten!

Onze 10 tips voor bezichtigingen

Op de foto’s kun je eventuele gebreken nog wel verbloemen, maar tijdens een bezichtiging komt dit toch naar voren. Voorkom teleurstellingen en zorg voor de juiste voorbereidingen:

  1. Zorg dat de huisdieren niet thuis zijn. Er is vast een buurman of familielid die even wil oppassen.
  2. Ruim onnodige spullen zoals jassen en schoenen op.
  3. Doe gordijnen, rolluiken en deuren open voor zoveel mogelijk lichtinval.
  4. Zorg voor een aangename temperatuur in de woning. Zet in de zomer de ramen open en zet in de winter de verwarming aan.
  5. Maak het gezellig met sfeerverlichting en een verse bos bloemen.
  6. Zorg ervoor dat alle afwas en was is weggewerkt.
  7. Maak de bedden netjes op.
  8. Schakel apparaten zoals de radio, televisie en wasmachine uit. Zo is er geen afleiding.
  9. Zet een verse pot koffie.
  10. Is het moment daar? Geef potentiële kopers de ruimte tijdens de bezichtiging. Ze worden overspoeld met nieuwe informatie en indrukken, dus gun ze de ruimte en vooral de tijd.

BONUSTIP: Probeer een beeld te vormen van de belangstellenden en speel hierop in. Hebben ze kinderen? Dan vinden ze informatie over scholen en speeltuinen waarschijnlijk interessant. Komen ze niet uit de buurt? Dan kun je misschien wat meer vertellen over het openbaar vervoer of de dichtstbijzijnde supermarkt.

De touwtjes zelf in handen betekent:

gmak.nl
Helemaal zelf doen
Traditionele makelaars
Kan helemaal gratis
Direct contact met de kopers
Gratis online promotie met groot bereik
Gratis verkoopbox met 'te koop' bord
Een waterdicht koopcontract
Uitgebreide kennis(bank) van de woningmarkt

Succesvolle bezichtigingen of een open huis

Bezichtigingen

Het grootste voordeel van een bezichtiging is de persoonlijke rondleiding. Je hebt direct contact met de potentiële kopers, dus je betrekt ze bij het verhaal. Wanneer ze vragen hebben, kunnen ze die ook direct aan jou stellen. Het nadeel van bezichtigingen is dat het relatief veel tijd in beslag neemt.

Open huis

Het voordeel van een open huis is dat de potentiële kopers niet een afspraak hoeven in te plannen, waardoor de drempel vaak lager ligt om langs te komen. Als verkoper heb je alle geïnteresseerden op één dag. Dat bespaart veel tijd. Plan een open huis ruim van te voren in en breng iedereen op de hoogte. Zorg er ook voor dat je het overzicht bewaart en dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de woning zijn.

Ook alvast voorbereiden op de onderhandelingen?

Lees onze 5 gouden tips