3 gouden tips bij bepalen van vraagprijs woning

Bekijk alle tips
3 gouden tips bij bepalen van vraagprijs woning

Je bent klaar voor de verkoop van je woning, maar voor welk bedrag zet jij je woning te koop? Je wilt de maximale opbrengst, maar wel een realistische vraagprijs. De vraagprijs bepalen is afhankelijk van hoe snel jij je huis wilt of moet verkopen. Heb je alle tijd? Dan is het soms verstandig om de vraagprijs wat hoger in te zetten.

Bepaal zelf de vraagprijs

De vraagprijs van je woning stel je vast door te kijken naar de staat van onderhoud en de extra's waarover je woning beschikt. Daarnaast is de grootte van het woon- en perceeloppervlakte van belang. Er zijn verschillende vastgoeddatabases in Nederland, waarbij prijzen per type woning en regio beschikbaar zijn. Dit is altijd goed als referentiepunt.

3 gouden tips bij bepalen van de vraagprijs

Tip 1: Kijk in de buurt

Er staan ongetwijfeld een aantal woningen in je straat of buurt te koop. Door vergelijkbare woningen te zoeken op internet, kun je zien wat er voor deze woningen wordt gevraagd en hoe lang deze woningen al te koop staan. Door alles goed met elkaar te vergelijken kun je gemakkelijk zelf je vraagprijs vaststellen.

Tip 2: Vraag om hulp

Iemand die zijn huis wil gaan verkopen en daarbij de hulp van een makelaar wil, nodigt meestal twee of drie makelaars uit. Dit eerste advies is altijd vrijblijvend, dus op deze manier kun je kosteloos verkoopadvies van een makelaar krijgen.

Tip 3:

Je kunt misschien wel een grove inschatting maken van de huidige woningwaarde en dus de eventuele overwaarde bepalen van je woning. Het is niet raar om bij het bepalen van de vraagprijs rekening te houden met de wenselijke overwaarde die je nodig hebt om je volgende woning te kopen.

Waarderapport aanvragen

Vind je het lastig om een vraagprijs te bepalen of wil je graag een extra referentiepunt? Vraag dan een waarderapport van je woning aan. Aan de hand van verkochte woningen in de omgeving en de eigenschappen van jouw woning wordt er een waarderapport opgesteld. Een waarderapport is niet mogelijk bij een woonboerderij of villa.

Benieuwd hoe een waarderapport eruit ziet? Download voorbeeldrapport.

Gratis waardebepaling van je huis via gmak

Welke informatie krijg je te zien?

Je ziet na het invullen van de gegevens meteen de woonoppervlakte, perceeloppervlakte en bouwjaar van je huis. Aan de hand hiervan krijg je gratis een waardebepaling van je woning te zien.

Wat als de gegevens niet kloppen?

Mocht de oppervlakte niet kloppen, dan heeft dit invloed op de uitkomst van de waardebepaling van je huis. De eigenschappen van je woning pas je zelf makkelijk aan door geheel vrijblijvend verder te gaan naar je verkoopsite. Je komt automatisch bij stap 1 in het verkoopproces. Bij het onderdeel ‘Prijs’ klik je op de toelichting. Hier vind je de referentiewoningen die zijn gebruikt om tot de waardebepaling van je huis te komen. Je berekent de waarde opnieuw door zelf de juiste oppervlaktes invullen.

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag
Juichende vrouw woning zelf verkocht