3 gouden tips bij bepalen van vraagprijs woning

2/3/2019 · Financieel
Je bent klaar voor de verkoop van je woning, maar voor welk bedrag zet jij je woning te koop? Lees onze tips om de vraagprijs te bepalen!
3 gouden tips bij bepalen van vraagprijs woning

Je wilt de maximale opbrengst, maar wel een realistische vraagprijs. De vraagprijs bepalen is afhankelijk van hoe snel jij je huis wilt of moet verkopen. Heb je alle tijd? Dan is het soms verstandig om de vraagprijs wat hoger in te zetten. Daarnaast kun je in plaats van een vraagprijs ook kiezen voor een bieden vanaf prijs.

Bepaal zelf de vraagprijs

De vraagprijs van je woning stel je vast door te kijken naar de staat van onderhoud en de extra's waarover je woning beschikt. Daarnaast is de grootte van de woon- en perceeloppervlakte van belang. Er zijn verschillende vastgoeddatabases in Nederland, waarbij prijzen per type woning en regio beschikbaar zijn. Dit is altijd goed als referentiepunt om mee te beginnen.

Vraagprijs bepalen – Tip 1

Kijk in de buurt

Er zijn vast een aantal woningen in de buurt die te koop staan of recent verkocht zijn. Door vergelijkbare woningen te zoeken op het internet, kun je zien wat er voor deze woningen wordt gevraagd en hoe lang deze woningen al te koop staan. Door alles goed met elkaar te vergelijken, kun je gemakkelijk zelf je vraagprijs vaststellen.

Wist je dat er voor de waarde indicatie op gmak automatisch wordt gekeken naar vergelijkbare woningen? Typ je adres in, klik vrijblijvend door naar het dashboard en klik op ‘Hoe komt deze waarde tot stand’ om te kijken naar welke referentiepanden er is gekeken. Nu kun je zelf gaan vergelijken!

Vraagprijs bepalen – Tip 2

Vraag om hulp

Iemand die zijn huis wil gaan verkopen en daarbij de hulp van een makelaar wil, nodigt meestal twee of drie makelaars uit. Dit eerste advies is altijd vrijblijvend, dus op deze manier kun je kosteloos verkoopadvies van een makelaar krijgen.

Vraagprijs bepalen – Tip 3

Houd rekening met je eigen wensen

Je kunt misschien wel een grove inschatting maken van de huidige woningwaarde en dus de eventuele overwaarde bepalen van je woning. Het is niet raar om bij het bepalen van de vraagprijs rekening te houden met de wenselijke overwaarde die je nodig hebt om je volgende woning te kopen.

BONUSTIP: Vraag een waarderapport aan

Vind je het lastig om een vraagprijs te bepalen of wil je graag een extra referentiepunt? Bestel dan een waarderapport bij Calcasa. Zij zijn gespecialiseerd in (geautomatiseerde) waardering en de statistische analyse van onroerend goed. Het waarderapport is een uitgebreider document met de onder andere de marktwaarde van je huis. De betrouwbaarheid is afhankelijk van hoeveel data er is verzameld door Calcasa.

Benieuwd hoe een waarderapport eruit ziet? Download voorbeeldrapport.

Gratis waardebepaling van je huis via gmak

Welke informatie krijg je te zien?

Je ziet na het invullen van je postcode of adres meteen de woonoppervlakte, de perceeloppervlakte en het bouwjaar van je huis. Aan de hand hiervan krijg je gratis een waardebepaling van je woning te zien. Daarnaast kun je ook zien naar welke referentiepanden er is gekeken.

Wat als de gegevens niet kloppen?

Mocht de woonoppervlakte bijvoorbeeld niet kloppen, dan heeft dit natuurlijk invloed op de uitkomst van de waardebepaling van je huis. De eigenschappen van je woning pas je zelf gemakkelijk aan door geheel vrijblijvend verder te gaan naar je woningsite. Je komt automatisch bij stap 1 in het verkoopproces. Bij het eerste onderdeel klik je op ‘Hoe komt deze waarde tot stand’. Hier kun je een nieuwe waarde indicatie doen met de juiste oppervlakte.

Doe hier de waarde indicatie voor jouw woning

Bezig met verhuizen? Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen