7 verhuistips voor een soepele verhuizing

10/19/2021 · Algemeen
Verhuizen kán heel stressvol zijn, maar dat hoeft niet! We hebben een aantal verhuistips voor je die de boel wat soepeler laten verlopen. Bereid je een beetje voor en je bent verhuisd voordat je het weet. Hopelijk maken onze verhuistips je verhuisdag wat makkelijker
7 verhuistips voor een soepele verhuizing

Tip 1: Less is more! Huur een vuilcontainer

Of bereid je voor op een aantal vuilstort ritjes of maak een account aan op Facebook Marketplace, marktplaats en gratisaftehalen.nl. Voordat je begint met inpakken is het namelijk verstandig eens een grote schoonmaak/opruimactie te doen. Hoe minder je hoeft in te pakken, te verhuizen en weer uit te pakken... hoe beter! Neem je je oude vloer en gordijnen mee, laat je ze achter of moet je ze weghalen voor de volgende bewoner? Kijk kritisch naar de inhoud van je kasten en ga na of je meubels wel in je nieuwe huis passen. Qua design en qua afmeting. Besluit of je meubels met beschadigingen repareert (doe dit dan voordat je verhuist) of wegdoet.

Tip 2: Meubels opmeten

Het zou natuurlijk zuur zijn dat je met pijn en moeite die boxspring de trap op gesjouwd hebt, en dat het bed dan net niet past in je nieuwe slaapkamer! Vergeet niet je grote meubelstukken zoals bed, bank, bureau, wasmachine/droger, tafels en TV op te meten om te kijken of ze wel mooi passen in je nieuwe woning. Ook zijn deze afmetingen handig om te weten voor het huren van een busje, aanhanger of voor je ingeschakelde verhuisbedrijf.

Tip 3: Maak een plattegrondje en codeer je verhuisdozen

Heb je hulp ingeroepen van vrienden en familie of van ene verhuisbedrijf? Dan weet niet iedereen wat er in je verhuisdozen zit of welke kamer, welke functie krijgt in je nieuwe woning. Ter voorbereiding is het daarom handig als je een (ruw) plattegrondje maakt van je nieuwe huis en alle kamers een nummer geeft. Zo hoeft men niet op zoek te gaan naar “de 3e slaapkamer die we gaan gebruiken als studeerkamer” of een doos moeten openmaken om aan de inhoud te kunnen zien dat deze naar de keuken moet. Want ja, het handschrift is niet van iedereen even duidelijk. Hang je plattegrond bijvoorbeeld aan de voordeur of in de hal tijdens verhuizen zodat sjouwers nog even kunnen spieken waar je inboedel naartoe moet.

Tip 4: Servies & boeken inpakken

Naast grote meubels zijn breekbare en zware spullen vaak de grootste uitdaging om te verhuizen. Hou je van lezen en heb je een indrukwekkende verzameling leesvoer? Dan zul je veel boeken moeten verhuizen, maar pas je op dat ze de doos niet scheuren? Het is daarom handig zware zaken zoals je boekenverzameling te verhuizen in stevige weekendtassen, koffers of shopper tassen. Naast boeken, heeft je breekbare servies ook een special treatment nodig waar het aankomt op optimaal inpakken. Om breken te voorkomen wikkel je servies in hand- en theedoeken (zo heb je die gelijk ook ingepakt!) en doe je ze verticaal in de doos in plaats van ze op te stapelen. Zo minimaliseer je de kast op breuken!

Tip 5: Wacht met uitpakken totdat alle meubels staan

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om alvast de eerste keukendozen uit te pakken terwijl er nog spullen binnengebracht worden, doe het niet! Voordat je je met de details gaat bezig is het belangrijk de meubels op de juiste plek te zetten en even af te nemen. Je bed om die avond lekker te kunnen slapen, de bank om op neer te ploffen en de wasmachine voor de “verhuiswas” als je nog geen kast hebt en tijdelijk uit een koffer leeft en een tafel en stoelen om aan te kunnen eten. Zodra al deze items op hun juiste plek staan, begin fan met uitpakken kamer voor kamer, beginnende met de keuken.

Tip 6: Gewicht van de verhuisdoos

Klinkt logisch, maar we zeggen het nog maar een keer: hou het gewicht van een verhuisdoos op een comfortabele hoeveelheid. Niet alleen omdat de doos het anders misschien niet houdt, maar ook omdat je 'm nog moet kunnen tillen. Waaronder wellicht trappen op- en af. Houd ongeveer 15 à 20 kilo per doos aan en regel een (of meerdere) steekwagentje(s).

Tip 7: Op vakantie

Het klinkt misschien wat vreemd maar pak een koffer in alsof je een week op vakantie gaat. In deze koffer zitten dan de nodige (toilet)spullen en kleren voor de komende tijd. In de nieuwe woning is niet alles direct te vinden en zo heb je de meest belangrijke zaken zoals je kleding, opladers en toiletspullen gewoon bij de hand!

Op zoek naar een handige verhuischecklist die je bij de hand kunt houden? Dam hebben we die hier voor je!

Bezig met verhuizen? Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen