Alles wat je wilt weten vóórdat je een huis koopt!

Bekijk alle tips
Alles wat je wilt weten vóórdat je een huis koopt!

Je hebt de stap gezet: zoeken naar een nieuwe woning. Maar waar moet je allemaal op letten wanneer je een nieuwe woning gaat kopen? Je zult meerdere woningen gaan bezichtigingen en wat is er financieel allemaal mogelijk? Dankzij deze tips ben je goed voorbereid. Kom maar op met die nieuwe droomwoning!

Huis bezichtigingen

Hoe pak je de bezichtigingen aan en waar moet je op letten als je de woning gaat bekijken? Het begint allemaal met een goede eerste indruk. Bekijk of de wijk je goed bevalt en of jij je hier thuis zal voelen. Dit geldt ook voor de woning, welke eerste indruk heb je? Lees ook waar je op moet letten als je de woning gaat bekijken:

  • Bekijk het onderhoud van de woning. Denk hierbij aan de staat van de kozijnen en het verfwerk in en rondom de woning.
  • Houd ook rekening met de indeling van de woning. Ga je dezelfde indeling aanhouden of wil je gaan verbouwen? Dit zijn extra kosten waar je beter vooraf rekening mee kan houden.
  • Blijf rustig en reageer niet in al je enthousiasme. Ga niet blind voor liefde op het eerste gezicht, maar denk er goed over na. Streep thuis alle plus- en minpunten tegen elkaar weg en ga dan over tot actie. Dan is je eerste bod een weloverwogen beslissing
  • Maak foto's van iedere ruimte. Tijdens de bezichtiging zie je zoveel dingen, dat jij je later afvraagt hoe die ene slaapkamer er ook alweer uitzag. De foto's kun je rustig nog een keer terug kijken als je thuis bent.

Financiële mogelijkheden

De woningen zijn tegenwoordig binnen de kortste keren verkocht. Het is daarom verstandig om goed voorbereid te zijn. Eerst een woning bekijken en daarna een afspraak maken met de bank om te zien hoeveel je kan lenen, kan betekenen dat je achter het net vist. Bespreek vooraf de financiële mogelijkheden met een bank of andere hypotheekverstrekker. Vaak zijn deze gesprekken vrijblijvend. Je hebt dan een beeld hoeveel je ongeveer kan lenen. Dat maakt ook de zoektocht naar een woning een stuk makkelijker. Zodra je een droomwoning hebt gevonden kun je direct over gaan tot actie. Je kunt uiteraard kiezen om een bod te doen met voorbehoud van financiering, maar het is wel een prettig idee dat je zelf alvast weet dat het haalbaar is. Zo voorkom je teleurstellingen voor jezelf, maar ook de verkopers.

Kopen betekent ook verkopen

Een nieuwe woning kopen, dan zal jouw eigen woning ook verkocht moeten worden. Dit kan je op verschillende manieren aanpakken. Het grote voordeel van een woning kopen, is dat je bekend bent met de gang van zaken. Je weet dus ook wat je te wachten staat als je een woning gaat verkopen. Je kunt ervoor kiezen om een makelaar in te schakelen om je woning te verkopen, of je gaat het zelf doen.

Kies je voor zelf verkopen, dan kies je voor gmak! Je vindt alle juiste informatie die je nodig hebt om zelf je woning te verkopen.

Verkopen in de huidige huizenmarkt

Woningen vliegen als warme broodjes over de toonbank. Benieuwd hoe de huidige woningmarkt er precies uitziet en nog belangrijker: hoe je hier slim op in kan spelen?

Lees alles over de huizenmarkt van 2021

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Maak je eigen verkoopsite
en start met zelf verkopen

aan de slag
Juichende vrouw woning zelf verkocht