Ben jij verliefd op die ene woning?

2/14/2019 · Algemeen
Voor je het weet gaat de liefde van je leven aan je neus voorbij. Dat geldt ook voor woningen, want de woningmarkt kent een enorme krapte.
Ben jij verliefd op die ene woning?

Om je een beeld te geven van de krapte: als woningzoeker heb je gemiddeld gezien de keuze uit 3 koopwoningen. In de crisis waren dit maar liefst 25 woningen. Je moet er dus snel bij zijn als je iets voorbij ziet komen. Dus ben je verliefd op een woning? Volg je hart en go for it!

Is het liefde op het eerste gezicht?

Je eerste gevoel over een woning zegt vaak genoeg. Het plannen van een bezichtiging kan geen kwaad en je ziet meteen of de liefde groter wordt of juist niet. Door verschillende woningen te bezichtigen maak je ook een goede vergelijking. Welke woning voldoet aan al jouw wensen? Daar kom je alleen achter door een kijkje te nemen. Via gmak plan je zelf makkelijk een bezichtiging in via de woningsite van de woning die je hebt gezien. Als de woning bij een makelaar te koop staat, kan je contact opnemen met het makelaarskantoor voor een bezichtiging.

Door de krapte op de woningmarkt zijn er meestal meerdere kapers op de kust. Op dit moment zijn er veel woningzoekenden maar weinig woningen te koop. Door de vaak grote belangstelling voor woningen, wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een open huis. Alle potentiële kopers komen tegelijk langs voor een bezichtiging. Laat je niet gek maken door alle andere mensen tijdens een open huis, maar focus je op de woning. En bedenk altijd goed of de woning jouw woonwensen écht in vervulling laat gaan!

Liefde maakt ook blind

Waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een woning? Het is altijd goed om met een checklist te werken, zodat je goede keuzes maakt. Ook met woningen geldt dat liefde soms blind maakt! We geven je aantal punten om je scherp te houden tijdens de aankoop van je droomwoning. 

 • Rijd een rondje door de buurt en maak notities van dingen die je opvallen zowel positief als negatief
 • Wat is de WOZ-waarde van de woning
 • Hoe lang staat de woning te koop
 • Welk energielabel heeft de woning
 • Welk isolatiemateriaal is er gebruikt
 • Wat is de staat van het onderhoud
 • Wat is de ligging van de tuin
 • Is er sprake van geluidsoverlast? Denk aan wegen of buren.
 • Hoe zijn de voorzieningen in de buurt 
 • Is er een bouwtechnisch rapport
 • Wat is de kwaliteit van de grond om het huis

Laat je niet verleiden om blind voor de liefde te gaan, bekijk nogmaals alle voor- en nadelen van de woning. Wanneer er meerdere woningen zijn die jouw aandacht getrokken hebben, dan is het goed om de woningen naast elkaar te zetten en een goede vergelijking te maken.

Love is in the air

Blijven de vlinders fladderen in je buik nadat je alles goed in overweging hebt genomen? Dan is er een match! Het is tijd om serieuze stappen te ondernemen. Als je nog een aantal vragen hebt kun je een tweede bezichtiging aanvragen. Het is wel verstandig om te vragen of er meer geïnteresseerden zijn. Zo weet je of je voldoende tijd hebt om rustig na te denken of dat je snel stappen moet ondernemen.

Ga voor de liefde

Wanneer de belangstelling groot is kun je beter niet te laag inzetten met een eerste bod. Gemiddeld wordt meer dan 50% van de woningen op of boven de vraagprijs verkocht. Houd hier ook rekening mee met het uitbrengen van een eerste bod. Wanneer je niet serieus genomen wordt, loop je het risico dat de woning aan je neus voorbij gaat. Breng dus altijd een goed en serieus bod uit. De verkopers weten dan ook dat je zeer geïnteresseerd bent, zonder dat je wanhopig lijkt. Een wanhopig geïnteresseerde betaalt al snel te veel voor een woning en dat is zonde. Ga voor de perfecte deal, ook al is liefde onbetaalbaar.

Heb je dé woning van je dromen gevonden? Start dan met de verkoop van je eigen woning.

Start met verkopen

Bezig met verhuizen? Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen