De perfecte decoratie tijdens het paasfeest? Zo doe je dat!

4/18/2019 · Presentatie
Breng jij je woning graag helemaal in de paasstemming? Leuk! We geven je graag wat inspiratie én vertellen je de leukste feitjes over Pasen.
De perfecte decoratie tijdens het paasfeest? Zo doe je dat!

In de decembermaand halen we massaal de kerstversiering tevoorschijn voor extra gezelligheid in huis. Maar dit is minstens zo leuk in het voorjaar! Wil jij rond de paasdagen ook je huis sfeervol decoreren? Wij geven je tips én vertellen je hoe je goed voorbereid het paasweekend in gaat!

Ideeën verzamelen via social media

Profiteer van de creativiteit van anderen en geef er je eigen draai aan. Via verschillende social media, zoals Pinterest, vind je honderden ideeën om je woning te decoreren. De paastakken zijn ieder jaar weer een groot favoriet. De takken die je hier het beste voor gebruikt zijn bijvoorbeeld katjes takken of takken van de kronkelhazelaar. De takken zet je in een mooie vaas en je versiert ze op verschillende manieren. Hang bijvoorbeeld paaseitjes of kuikentjes in de takken. In de webshop van HEMA, is een enorme keuze aan paasdecoratie. Een beetje meer kleur in huis? Combineer dan de paastakken met vrolijk gekleurde bloemen.

Tip: Ga jij je woning verkopen en ben je bezig met foto's van je woning? Zorg dan dat de decoratie gerelateerd aan Pasen (of een andere feestdag) niet zichtbaar is. Zo houd je de foto's zo neutraal mogelijk.

Wist je dat...

Pasen overal ter wereld anders wordt gevierd? In Italië zijn er optochten in de straten, in Mexico is het land twee weken lang in carnavalssfeer en in Zweden gaan de kinderen langs de deuren voor snoepjes. Duitsland viert het op dezelfde manier als Nederland, namelijk het zoeken van paaseieren.

De leukste activiteiten tijdens Pasen

Paaseieren, ze zijn er in vele soorten en maten. Voorafgaand aan het paasontbijt kun je eieren koken en deze schilderen. Een zeer geschikte activiteit voor de kinderen. Een andere optie: knip eieren uit papier en versier deze met verf of stiften. De papieren eieren kun je, aan een slinger, in huis ophangen.

Decoratie tip: gebruik de schil van de eieren als decoratie. Je kunt hier bijvoorbeeld plantjes in bewaren.

Nederland is dol op paaseitjes

Vlak na de jaarwisseling verschijnen ze alweer in de winkel: de paaseieren. Dat is altijd lastig, als je net begonnen bent met je goede voornemens. En er lijken ieder jaar wel meer soorten op de markt te komen. De HEMA heeft wel hele bijzondere smaken te koop dit jaar: stroopwafel, tompouce en gin tonic! Benieuwd hoe deze paaseieren smaken? Wees er snel bij want dit weekend is het al Pasen. Hoeveel paaseitjes eet jij voor en tijdens de Pasen? Volgens een onderzoek van HEMA verschilt het per leeftijd hoeveel eitjes je gemiddeld eet.

  • 18-25 jaar: 57 eitjes
  • 26-45 jaar: 51 eitjes
  • 46-65 jaar: 45 eitjes
  • 66+: 36 eitjes

Komt wijsheid dan toch met de jaren... 

Wat vieren we tijdens Pasen?

Die paaseieren zijn nog niet alles, we genieten ook graag van een heerlijk paasontbijt! Met zijn allen rond de tafel, genieten van al het lekkers dat op tafel staat. Ook nu kan je het thema extra benadrukken, door de tafel en het eten te versieren. Zodra iedereen aan tafel zit is altijd de vraag: wat vieren we precies tijdens Pasen? Even een korte samenvatting wat we precies vieren dit weekend.

Het is een christelijk feest, waarbij het draait om de kruisiging en wederopstand van Jezus Christus. Het feest begint om op 'Witte Donderdag', het laatste avondmaal van Jezus. Op 'Goede Vrijdag' wordt Jezus gekruisigd en op 'Stille Zaterdag' herdenken de christenen zijn dood. Op 'Eerste Paasdag' staat Jezus op uit de dood. 'Tweede Paasdag' is eigenlijk een soort bonus dag, het is een dag waarop de christenen nog een keer naar de kerk kunnen gaan. Het hele verhaal wordt ook dit jaar weer in beeld gebracht tijdens 'The Passion'. Dit jaar is Roermond de gaststad en wordt The Passion op 1 april live uitgezonden op NPO1. Omdat er geen publiek aanwezig kan zijn, kun je als kijker via thepassion.kroncrv.nl interactief deelnemen.

Verkoop je woning

Na Pasen gaan alle bloemen écht bloeien en de tuin in dan prachtig. Daarnaast is er in het voorjaar een piek als het gaat om het aankopen van een woning. In het voorjaar zijn mensen dus sneller geneigd om een nieuwe woning te kopen.

Wil jij je woning zelf verkopen? Vergroot je kansen en publiceer je woningsite na Pasen. Grote kans dat er veel bezichtigingen worden aangevraagd!

Start nu met verkopen