De waarde van je woning opvragen? Zo doe je het!

4/2/2021 · Huis & hypotheek
Wil je de waarde van je woning online opvragen? Dat kan binnen 30 seconden! Of je nou wel of niet je huis gaat verkopen.
De waarde van je woning opvragen? Zo doe je het!

Er zijn diverse manieren om online en gratis de waarde van je woning op te vragen. Als je de waarde van je woning online gratis gaat opvragen, dan gaat het altijd om een waarde indicatie. Dat betekent dat de waarde gebaseerd is op de data die online beschikbaar is. De waarde wordt berekend aan de hand van woningen die bij jou in de buurt te koop staan of net verkocht zijn. Met onze tool kun je ook de woonoppervlakte opvragen of het bouwjaar van je woning opzoeken. Check deze wel altijd eventjes.

Gratis waarde woning opvragen

gmak berekent gratis de waarde van je woning. Na het invullen van je postcode of je adres, wordt de waarde direct getoond. Informatie over bijvoorbeeld de woonoppervlakte wordt opgehaald bij het Kadaster. Het kan voorkomen dat de daadwerkelijke eigenschappen niet overeenkomen met de gegevens van het Kadaster. Check daarom altijd goed of de gegevens kloppen. Dit heeft namelijk invloed op de uitkomst van de waardebepaling.

Toelichting berekening

Voor een toelichting op de gratis waarde berekening van je woning ga je vrijblijvend verder naar je woningsite. Bij het onderdeel ‘Bepaal de vraagprijs’ klik je op ‘Hoe komt deze waarde tot stand?’. Hier zie je welke referentiewoningen zijn gebruikt om de waarde van je woning op te vragen.

woningwaarde berekenen

Woonoppervlakte opvragen

Naast de geschatte waarde van je woning zie je ook de woonoppervlakte, de perceeloppervlakte en het bouwjaar van je woning. Wil je de gegevens checken? Je kunt gegevens zoals de woonoppervlakte opzoeken in het taxatierapport van je woning. Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan staan de eigenschappen in de verkoopbrochure.

Als de gegevens niet kloppen, dan kun je deze altijd aanpassen. Klik op ‘Hoe komt deze waarde tot stand?’ en dan op ‘Nieuwe waarde indicatie’ om de woonoppervlakte te wijzigen. Vul het juiste getal in en maak meteen een nieuwe berekening. Is je woning uitgebreid met een aanbouw? Vergeet dan niet om deze vierkante meters ook mee te rekenen.

Waarde van een appartement

Woon je in een appartement? Dan is de woonoppervlakte niet bekend bij het Kadaster. Maar wees gerust, het is alsnog mogelijk om direct gratis de waarde van je woning op te vragen. Je moet daarvoor alleen even de woonoppervlakte opzoeken en handmatig invoeren. That’s it! Geef aan dat het om een appartement gaat en je vraagt zo de waarde van je woning op.

Overige factoren bij waarde woning aanvragen

Tijdens het opvragen van de waarde van je woning wordt er gekeken naar referentiewoningen. Uiteraard spelen er meer factoren mee om de waarde van je woning te bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud en hoe oud je CV-ketel is. Kijk ook naar de woningen waarmee jouw woning vergeleken wordt. Probeer zelf een inschatting maken of je woning er beter of slechter uitziet dan de referentiewoningen. Op basis van deze vergelijking weet je of de waarde indicatie reëel is of bijgesteld moet worden.

waarde woning opvragen

Een huis kopen of verkopen?
Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen