De waarde van je woning opvragen? Zo doe je het.

Wil je de waarde van je woning online opvragen? Dat kan binnen 30 seconden! Of je nou wel of niet je huis gaat verkopen.
Bekijk alle tips
De waarde van je woning opvragen? Zo doe je het.

Er zijn diverse manieren om online en gratis de waarde van je woning op te vragen. Als je de waarde van je woning online gratis gaat opvragen, dan gaat het altijd om een waarde indicatie. Dat betekent dat de waarde gebaseerd is op de data die online beschikbaar is. De waarde wordt bijvoorbeeld berekend aan de hand van woningen die bij jou in de buurt te koop staan of net verkocht zijn.

Gratis waarde woning opvragen

gmak berekent gratis de waarde van je woning. Na het invullen van je postcode en huisnummer en het selecteren van het type woning, wordt de waarde direct getoond. Informatie over bijvoorbeeld het woonoppervlak wordt opgehaald bij het Kadaster. Het kan voorkomen dat de daadwerkelijke woonoppervlakte niet overeenkomt met de gegevens van het Kadaster. Check daarom altijd goed of de gegevens kloppen. Dit heeft namelijk invloed op de uitkomst van de waardebepaling.

Start de gratis berekening

Naast de geschatte waarde van je woning zie je ook de woonoppervlakte, perceeloppervlakte en het bouwjaar van je woning. Voor een toelichting op de gratis waarde berekening van je woning ga je vrijblijvend verder naar je verkoopsite. Bij het onderdeel ‘Bepaal de vraagprijs’ klik je op ‘Hoe komt deze waarde tot stand?’. Hier zie je welke referentiewoningen zijn gebruikt om de waarde van je woning op te vragen. Klopt de woonoppervlakte niet? Ga dan naar ‘Nieuwe waarde indicatie’ om dit getal aan te passen.

Mochten de gegevens niet kloppen, dan is het is altijd mogelijk om opnieuw gratis de waarde van je woning op te vragen. Zorg dat je de juiste gegevens bij de hand hebt. Op deze manier krijg je snel een gratis indicatie van de waarde van je woning.

Woningwaarde berekenen

Waarde van een appartement

Woon je in een appartement? Dan is de woonoppervlakte niet bekend bij het Kadaster. Maar wees gerust, het is alsnog mogelijk om direct gratis de waarde van je woning op te vragen. Je moet daarvoor alleen even de woonoppervlakte handmatig invoeren. That’s it!

Klik hiervoor op ‘Hoe komt deze waarde tot stand’ en vul via ‘Nieuwe waarde indicatie’ de juiste oppervlakte in. Geef aan dat het om een appartement gaat en je vraagt zo de waarde van je woning op.

Overige factoren bij waarde woning aanvragen

Tijdens het opvragen van de waarde van je woning, wordt er gekeken naar referentiewoningen. Uiteraard spelen er meer factoren mee om de waarde van je woning te bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud en hoe oud je CV-ketel is. Kijk ook naar de woningen waarmee jouw woning vergeleken wordt. Probeer zelf een inschatting maken of je woning er beter of slechter uitziet dan de referentiewoningen. Op basis van deze vergelijking weet je of de waarde indicatie reëel is of bijgesteld moet worden.

Waarde woning opvragen

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag

Juichende vrouw woning zelf verkocht