Een leegstaande woning snel verkopen, doe je zo!

10/24/2019 · Verkoop
Benieuwd hoe je de verkoop van een leegstaande woning het beste aanpakken? We geven je een aantal tips!
Een leegstaande woning snel verkopen, doe je zo!

Om verschillende redenen kan je woning leeg komen te staan, voordat de woning verkocht wordt. Zonder meubilair is het vaak moeilijk om een voorstelling te maken van hoe een woning kan zijn. Dit geeft voor potentiële kopers een hele andere kijk op de woning.

Verkoop leegstaande woning

Wanneer potentiële kopers de foto's van de woning bekijken of zelf een kijkje komen nemen in het huis, gaan zij zich inbeelden hoe het is om daar te wonen. Wanneer er meubilair staat, wordt dit een stuk makkelijker. Wanneer een ruimte is ingericht kan een potentiële koper zien of de ruimte groot genoeg is voor bijvoorbeeld een slaapkamer. Het grote voordeel van een ingerichte woning is:

  • Meubilair geeft sfeer aan de woning. Een potentiële koper moet zich er thuis voelen, zonder meubels is dat moeilijk voor te stellen.
  • De functie van de ruimte wordt duidelijk weergegeven door meubilair. Een leegstaande zolder wordt niet snel gezien als extra slaapkamer op het moment dat er geen bed staat. 
  • Ondanks dat je denkt dat je de ruimte juist benadrukt, lijkt een leegstaande woning kleiner. Men kan namelijk niet goed inschatten of hun meubels wel passen. 

Een digitaal plaatje van je huis

Je kunt op verschillende manieren je leegstaande woning digitaal omtoveren tot een mooi ingericht huis. Een van die opties is het gebruik maken van Artist Impression. Iedere ruimte wordt dan digitaal ingericht. Potentiële kopers krijgen zo een goede indruk van hoe de woning er ingericht uit komt te zien. Artist Impression is niet alleen een uitkomst voor leegstaande woningen, maar ook voor verouderde woningen. ZIEN24 maakt op basis van plattegronden en foto's van het huis een nieuwe inrichting, waarbij je kan aangeven van welke stijl je gebruik wilt maken. Ga je voor industrieel chique, stijlvol Scandinavisch, minimalistisch urban of tijdloos modern? Geef wel duidelijk aan dat het ontwerp niet de daadwerkelijke inrichting is, zo voorkom je teleurstellingen tijdens bezichtigingen.

“Een Artist Impression helpt perfect bij woningen die op het eerste oog weinig aantrekkelijk zijn door veroudering of leegstand. Het werkt als een ideale en goedkope make-over.” - ZIEN24

Zet meubilair in je leegstaande huis

Naast het digitaal inrichten van de woning kun je er ook voor kiezen om de woning daadwerkelijk opnieuw in te richten. Er zijn verschillende bedrijven die de mogelijkheid bieden om meubels te huren.

"You never get a second chance for a first impression"

Voor het maken van een goede eerste indruk, heeft het neerzetten van meubilair een groot voordeel tijdens de bezichtiging. Je benadrukt de grootte en functie van de ruimte en je kunt oneffenheden verbergen. Uiteraard moeten deze gebreken uiteindelijk wel gemeld worden, dat hoeft alleen niet tijdens de eerste indruk. 

In beeld brengen van je huis

Ga je voor het opnieuw inrichten van je leegstaande woning en wil jij je woning goed in beeld brengen? Waar moet je allemaal op letten tijdens het maken van de foto's? Het belangrijkste is dat de kwaliteit van de foto's goed is. Zorg daarom voor een goede camera. Ook is rust, ruimte, licht en sfeer heel belangrijk. Lees alle tips zodat jouw woning het perfecte plaatje heeft.

Tips over woningfotografie

Bezig met verhuizen? Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen