Handige tips om inbrekers een stap voor te zijn

6/10/2021 · Algemeen
Ga je binnenkort op vakantie? Voorkom teleurstellingen bij thuiskomst en zorg dat je inbrekers een stapje voor bent.
Handige tips om inbrekers een stap voor te zijn

Met de vakantieperiode in aantocht is het goed om je huis extra te beschermen tegen inbrekers. Het zou zonde zijn als die heerlijke vakantie compleet in het water valt, omdat bij thuiskomst blijkt dat er ingebroken is. Lees daarom onze tips!

Hoe laat jij je woning achter?

Ga je voor een langere tijd op vakantie, let er dan op hoe je de woning achterlaat. De post stapelt zich snel op en is voor inbrekers een gemakkelijke manier om te zien dat er al een tijdje niemand binnen is geweest. Vraag bijvoorbeeld de buren om de post op te ruimen. Daarnaast kun je vragen of de buren af en toe de auto bij jou op de oprit willen zetten, zo lijkt het ook alsof er gewoon mensen thuis komen. Dit geldt ook voor kopjes op tafel, rondslingerend speelgoed en gordijnen die af en toe dicht zijn. Kortom, het is goed om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. 

De vakantiefoto's op social media

Het is helemaal van deze tijd: direct alle vakantiefoto's delen op social media. Dat is leuk om je vrienden en familie op de hoogte te brengen, maar vergeet niet dat iedereen dit kan zien. Dus ook mensen die er belang bij hebben om te weten dat jij niet thuis bent. Mocht je dan toch graag foto's willen delen via social media, zorg er dan in ieder geval voor dat je locatie niet aan staat. Ook kun je aangeven voor wie de foto's zichtbaar mogen zijn. Verstandig is om alleen vrienden toegang te laten krijgen tot je social media kanalen. 

Bescherm je woning tegen inbrekers

Goede bescherming is het halve werk. Dit geldt niet alleen voor de vakantieperiode, maar voor altijd. Lees hoe jij je huis het beste kan beschermen tegen indringers. 

  • Zorg dat de woning voorzien is van gecertificeerde sloten. Ook hierbij geldt: goedkoop is duurkoop. Zorg dat je goede sloten gebruikt. 
  • Plaats lampen rondom de woning. Iets wat indringers absoluut niet willen is gezien worden. Dat maak jij een stuk moeilijker door rondom je woning verlichting te plaatsen. 
  • Voorkom dat al je waardevolle bezit in het zicht ligt als je weg bent. Ruim dure elektronica zoals laptops op. Een woning waarvan je niet weet of er iets te halen valt is een stuk minder aantrekkelijk.

De buurt bewaken

Je ziet het steeds vaker als je een wijk binnen rijdt: een bordje met 'WhatsApp buurtpreventie' erop. Dit betekent dat er een groep is aangemaakt waarin alle buurtbewoners zich kunnen toevoegen. Via www.wabp.nl kun je zien of er al een groep bestaat of een nieuwe groep aanmaken. De groep is gekoppeld aan WhatsApp. Alle buurtbewoners kunnen via deze groepsapp elkaar op de hoogte houden van verdachte gebeurtenissen. Met elkaar houd je de buurt dus veilig.

Jouw woning is veilig

Wanneer jij je woning extra veilig maakt, met bijvoorbeeld gecertificeerde sloten, scoor je pluspunten tijdens de verkoop van de woning. De bezichtigers willen immers het liefst in een veilig huis wonen. Benieuwd waar je op moet letten tijdens de bezichtigingen?

Tips over bezichtigingen