Huis te koop particulier

1/1/2019 · Verkoop
Ben je op zoek naar huizen die niet op funda staan, niet verkocht worden door makelaars met veel “vriendjes” en schimmige biedingspraktijken? We helpen je op weg!
Huis te koop particulier

Op gmak bieden particulieren, de huiseigenaren, zelf hun woning aan via het platform. Ze maken met een beetje hulp van ons een woningsite, beheren gesprekken met geïnteresseerden, afspraken en ze doen zelf de bezichtigingen. Ook de biedingen komen direct bij de eigenaar zelf binnen en worden verder niet gemodereerd door een makelaar of gmak.

Huizen die niet op funda staan

In een verkopersmarkt is een makelaar helemaal niet nodig, omdat er genoeg vraag is naar woningen door potentiële kopers. Je kunt heel gemakkelijk je eigen woning verkopen via bijvoorbeeld een social media kanaal of een platform zoals gmak en je bespaart al die makelaarskosten. Maar hoe vind je die woningen als koper? Woningen mogen namelijk alleen door (NVM) makelaars op funda worden gezet, niet door particulieren. Funda is de bekendste woningsite waar veel mensen, soms dagelijks, zoeken naar het nieuwste aanbod. Funda is eigendom van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). NVM makelaars hebben daarom een voorkeurspositie op funda, een minpunt. Daarom loont het zeker om ook naar huizen te zoeken die niet op funda staan.

Huizen verkocht door particulieren

Het voordeel van woningen die door hun eigenaren worden aangeboden, is dat er soms ook minder concurrentie is, ze worden niet op de grote funda-hoop gegooid, en dat je als eerste het nieuwste aanbod te zien krijgt. Je hoeft je ook niet af te vragen of er schimmige makelaarsonderonsjes zijn, want je hebt direct contact met de eigenaar, en die bepaalt zelf zijn/haar voorwaarden voor verkoop.

Huizen verkocht door particulieren zijn niet risicovoller om aan te kopen dan de huizen die aangeboden worden door makelaars. Het aankoopproces verloopt ook zo goed als hetzelfde; je ziet een interessant huis, doet of direct een bod, stelt een vraag aan de verkoper of plant een bezichtiging in. Bij een bezichtiging wordt je vervolgens rondgeleid door de eigenaren zelf en kun je natuurlijk uitgebreid vragen stellen aan de mensen die er daadwerkelijk wonen/gewoond hebben. Ben je enthousiast over de woning? Dan kun je een bod uitbrengen bij de eigenaar, en gaan onderhandelen over de prijs en eventuele andere voorwaarden zoals overdrachtsdatum, overname spullen en onder voorbehoud voorwaarden. Dit kan via gmak, via mail of via de telefoon. Zijn jullie er samen uit? De eigenaar levert vervolgens een koopcontract aan, controleer die (of laat dat doen voor de zekerheid) en je kunt door naar de laatste stappen. De laatste controle en de overdracht bij de notaris! Het enige verschil tussen eigenaar en makelaar in deze stappen is dat je niet met een tussenpersoon spreekt en de eigenaar al eerder ontmoet dan bij de overdracht.

Stel een woning alert in voor huizen zonder makelaar

Bij gmak kun je een woningalert instellen om als eerste op de hoogte te zijn van het nieuwste particuliere aanbod.

Stel woningalert in

Je huidige woning alvast laagdrempelig aanbieden?

Je bent opzoek, maar ook benieuwd hoe gewild je eigen woning is? Wij zeggen dat je het gewoon zelf kunt! Met de status ‘open voor bod’ kun je je huis alvast laagdrempelig aanbieden op gmak. Andere woningzoekenden kunnen jouw woningsite bekijken, maar het is nog niet mogelijk om een bezichtiging in te plannen. Zo kun jij alvast de interesse peilen, de statistieken bekijken en misschien zelfs al een goed bod ontvangen! In de verkoopvoorwaarden kun je ook nog verkoop onder voorbehoud aankoop nieuwe woning opnemen.

Zet je woning tussen ons aanbod

Bezig met verhuizen? Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen