Huis te koop rechtstreeks van eigenaar

1/1/2019 · Algemeen
Op zoek naar een koopwoning? Dan denk je al snel aan funda en makelaars. Toch worden er tegenwoordig steeds meer huizen verkocht door de eigenaar zelf. Als woningzoeker is dit interessant om te weten, want hier kun jij je voordeel mee doen!
Huis te koop rechtstreeks van eigenaar

De verkoop van een huis gaat steeds vaker rechtstreeks via de eigenaar. Logisch, want in een krappe woningmarkt zijn er genoeg geïnteresseerden en er is op deze manier veel geld te besparen. Zelf een huis verkopen kan natuurlijk via Marktplaats of Facebook, maar ook via een platform zoals gmak. Naast dat je een persoonlijke rondleiding krijgt van de huidige bewoner(s), is er nog een groot voordeel voor woningzoekers: de huizen komen niet op funda. Dit betekent minder concurrentie en meer kans om jouw droomwoning te bemachtigen!

Huis te koop rechtstreeks van eigenaar

Veel huizenzoekers houden het aanbod op funda dagelijks in de gaten. Zonder succes, want we vissen massaal in dezelfde vijver. Daarnaast zijn huizen vaak al verkocht vóórdat ze op funda verschijnen, doordat het huis bijvoorbeeld al door de makelaar gepromoot is op een eigen website of social media pagina. Daarnaast is de belangstelling in woningen zo groot, dat er meteen na publicatie enorm veel bezichtigingsaanvragen en biedingen binnenkomen.

In veel gevallen is een gedeelte van de woningzoekers zelfs te laat om de woning überhaupt te komen bezichtigen of mee te doen met de onderhandelingen. Mocht je wel geluk hebben, dan kom je door de grote concurrentie ook nog eens terecht in een bied-oorlog, waardoor de verkoopprijzen alleen maar hoger worden. Om deze redenen is het aanbod op funda voor veel woningzoekers al niet eens interessant meer. Gelukkig is er steeds vaker de mogelijkheid om een huis te kopen rechtstreeks van de eigenaar. Op gmak bijvoorbeeld!

gmak: hét platform om je huis zelf te verkopen

Op gmak verkopen woningeigenaren zelf hun woning. Zij doen zelf de bezichtigingen en de onderhandelingen, waardoor de verkoop vele malen transparanter is. Als woningzoeker krijg jij geen bezichtiging van een makelaar, maar een persoonlijke rondleiding van de huidige bewoner(s). Eén ding is zeker: niemand kent de woning beter dan de eigenaar! Leuk voor jou als woningzoeker, want er zijn vast vragen waarop alleen de eigenaar het antwoord heeft. Benieuwd naar het huidige woningaanbod? Neem snel een kijkje!

Bekijk het woningaanbod – huizen te koop rechtstreeks van makelaar

Woningen ophalen

Stel een woningalert in

Heb je het aanbod bekeken, maar is er nog geen woning die voldoet aan jouw woonwensen? Stel dan een woningalert in! Zo ben je altijd gelijk op de hoogte van de nieuwste huizen die verkocht worden door de eigenaar zelf.

Hoe werkt gmak?

Heb je interesse in een woning op gmak? Leuk! Via de woningsite kun je gemakkelijk contact opnemen met de verkoper. Op gmak heeft een woning de status te koop óf open voor bod. Hierbij verschilt het welke contactmogelijkheden je hebt als geïnteresseerde. Hierbij een overzicht:

Open voor bod

Vragen/berichten ontvangen
Biedingen ontvangen
Bezichtigingsaanvragen ontvangen

Te koop

Vragen/berichten ontvangen
Biedingen ontvangen
Bezichtigingsaanvragen ontvangen

Wat de status van de woning ook is, de verkoper staat altijd open voor vragen of berichten. Pak dus je kans en laat hem of haar gauw weten dat je mogelijk interesse hebt in de woning. Wie weet, is het je straks gewoon gelukt. We wensen je veel succes!

Je huidige woning alvast laagdrempelig aanbieden?

Wel verhuisplannen, maar je droomwoning nog niet gevonden? Dan is het interessant om te weten hoeveel animo er voor je huidige koopwoning is. Met de status ‘open voor bod’ kun je je huis daarom alvast laagdrempelig aanbieden op gmak. Andere woningzoekenden kunnen jouw woningsite bekijken, maar het is nog niet mogelijk om een bezichtiging in te plannen. Zo kun jij alvast de interesse peilen, de statistieken bekijken en misschien zelfs al een goed bod ontvangen!

Twijfel je over welke status je moet kiezen? Wees gerust, je kunt deze op elk moment wijzigen. Je kunt dus ook eerst voor ‘open voor bod’ kiezen, maar je huis later op ‘te koop’ zetten wanneer je klaar bent voor de bezichtigingen.

Zet je woning tussen ons aanbod

Huis gekocht? Dan heb je een taxatierapport nodig!

Om een hypotheek te krijgen op je nieuwe huis, ben je als koper verplicht om een gevalideerd taxatierapport aan te leveren bij je geldverstrekker. Via gmak krijg je nu een leuke korting!

  • €50 korting op je taxatierapport
  • Geaccepteerd door alle banken
  • 100% onafhankelijke taxateur met kennis van jouw buurt
  • Snel je taxatierapport in huis

Vraag jouw tarief aan voor je taxatierapport.