Huis verkopen zonder makelaar

10/15/2020 · Huis verkopen
Je huis verkopen zonder makelaar is voordelig, leerzaam en ook ontzettend leuk. Ben jij benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan verder!
Huis verkopen zonder makelaar

Door je huis te verkopen zonder makelaar ben je een stuk voordeliger uit en maak je zelf alle keuzes in het verkoopproces. Via gmak heb jij de regie in handen en vind je alle informatie die je nodig hebt om je huis te verkopen zonder makelaar. Kom je er niet uit, dan staan de expert van gmak voor je klaar om je vraag te beantwoorden of de juiste hulp te bieden. Je huis verkopen zonder makelaar was nog nooit zo leuk om te doen!

Heb jij ook geen makelaar nodig en wil je zelf je huis verkopen? Ga aan de slag en maak je eigen woningsite.

aan de slag

Huis verkopen zonder makelaar

Zonder makelaar kun je toch niet een woning verkopen? Dit is wat mensen jarenlang dachten. Je geeft de verkoop volledig uit handen en bemoeit je niet met de verkoop. Maar vergeet niet: je betaalt hier ook fors voor. De meeste makelaars werken namelijk met een courtage. Dat wil zeggen dat je een percentage van de opbrengst moet afdragen aan de makelaar. Hoe duurder je woning is, hoe meer je kwijt bent aan de makelaar. De kosten kunnen dus hoog oplopen.

Het kan anders!

Je huis is waarschijnlijk je meest kostbare bezit en omdat je hier jarenlang hebt gewoond, ken jij alle ins en outs. Waarom zou je dus zoveel betalen voor de verkoop, terwijl je zelf de expert bent? Door zelf je huis te verkopen heb je het proces zelf in de hand én bespaar je duizenden euro’s. De krapte in de woningmarkt maakt het je daarnaast ook nog een stuk makkelijker.

Jouw woning, jouw keuzes

Met de juiste kennis en middelen is het helemaal niet moeilijk om zelf je huis te verkopen. Ook betekent het niet dat je ook echt alles zelf moet doen. Ga je voor een optimale presentatie van je woning? Ga dan voor extra gmak. Een professionele fotograaf komt dan bij je langs om foto’s, een video en plattegronden te maken. Besteed je het opstellen van het koopcontract liever uit aan een expert? Dat kan ook! Het grote voordeel is dat je precies weet waar je je geld aan uitgeeft én hoeveel je uitgeeft.

Naast dat het stukken voordeliger is om je huis te verkopen zonder makelaar, is het ook nog eens veel leuker. Denk bijvoorbeeld aan de persoonlijke rondleiding die je kunt geven aan enthousiaste geïnteresseerden. Ben je benieuwd hoe je huis verkopen zonder makelaar in zijn werk gaat? We leggen het je uit.

Maak je unieke woningsite

Via gmak maak je eenvoudig en snel een eigen woningsite voor je woning. Nadat je je adres invult, wordt direct de geschatte woningwaarde getoond. Op basis hiervan kun je zelf je vraagprijs bepalen. Kenmerken zoals de woonoppervlakte, de perceeloppervlakte, het bouwjaar en je energielabel zijn al voor je ingevuld. Deze gegevens hoef je alleen maar te controleren en aan te vullen.

Wat betreft de media (foto’s, video’s en plattegronden) heb je 2 keuzes: zelf doen of een professional inschakelen. Als je kiest voor extra gmak, dan komt een fotograaf langs en worden er foto’s, een video en plattegronden van je woning gemaakt. Wij zorgen er vervolgens voor dat de producten in je dashboard terecht komen. Liever zelf doen? Dan upload je gemakkelijk je eigen foto’s en kun je daarna je woningsite publiceren. Het maken van je woningsite is geheel vrijblijvend en je kunt hem op elk gewenst moment aanpassen of offline zetten.

Promoot en bekijk de interesse

Zodra je woningsite gepubliceerd is, kan de verkoop aan de grote klok gehangen worden. Vraag een gratis verkoopbox aan (met o.a. een te koop bord en een raamposter) om iedereen in de buurt te informeren over de verkoop. Promoot je woning daarnaast online. Dit is gemakkelijk en helemaal gratis! Via je dashboard deel je je woningsite in een paar klikken via Facebook, LinkedIn en andere social media kanalen.

Via je woningsite kunnen geïnteresseerden een bezichtiging inplannen. Deze plan je gemakkelijk met je online agenda. Zodra er een bod wordt uitgebracht, ontvang je ook meteen een bericht. Via de chat kun je onderhandelen over zowel de prijs als de voorwaarden.

Hulp bij de promotie

De promotie van je woning laten we niet helemaal aan jou over, we helpen je een handje! Zodra je woningsite online staat, lanceren we de Woningbooster. Dit houdt in dat we je woning delen via een bericht op Facebook én via advertenties. Hiermee bereiken we ruim +7.000 potentiële kopers voor je woning. Door onze kennis en algoritmes wordt je woning opnieuw getoond aan mogelijke geïnteresseerden. We stoppen niet eerder met onze inspanningen en campagnes totdat meer dan 1.000 personen jouw woningsite hebben bekeken.

Leg de afspraken vast

Heb je een deal gemaakt? Dan is het tijd om het koopcontract op te stellen. Je kunt dit helemaal zelf doen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een expert. Na het ondertekenen is de verkoop officieel. Het koopcontract gaat naar de notaris, waar de overdracht plaatsvindt. Je kunt trots op jezelf zijn, want je hebt duizenden euro’s bespaard!

Aan de slag!

Ben jij er klaar voor om je huis zelf te verkopen? Of wil je het gewoon eens proberen? Ga dan meteen aan de slag met je eigen woningsite. Je huis verkopen zonder makelaar doe je met gmak!

ga aan de slag

Een huis kopen of verkopen?
Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen