Huis verkopen zonder makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar is voordelig, leerzaam en ook ontzettend leuk. Ben jij benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan verder!
Bekijk alle tips
Huis verkopen zonder makelaar

Door je huis te verkopen zonder makelaar ben je een stuk voordeliger uit en maak je zelf alle keuzes in het verkoopproces. Via gmak heb jij de regie in handen en vind je alle informatie die je nodig hebt om je huis te verkopen zonder makelaar. Kom je er niet uit, dan staan de expert van gmak voor je klaar om je vraag te beantwoorden of de juiste hulp te bieden. Je huis verkopen zonder makelaar was nog nooit zo leuk om te doen!

Heb jij ook geen makelaar nodig en wil je zelf je huis verkopen? Ga aan de slag en maak je eigen verkoopsite.

Aan de slag

Huis verkopen zonder makelaar

Zonder makelaar kun je toch niet een woning verkopen? Dit is wat mensen jarenlang dachten. Je geeft de verkoop volledig uit handen en bemoeit je niet met de verkoop. Maar vergeet niet: je betaalt hier ook fors voor. De meeste makelaars werken namelijk met een courtage. Dat wil zeggen dat je een percentage van de opbrengst moet afdragen aan de makelaar. Hoe duurder je woning is, hoe meer je kwijt bent aan de makelaar. De kosten kunnen dus hoog oplopen.

Het kan anders!

Je huis is waarschijnlijk je meest kostbare bezit en omdat je hier jarenlang hebt gewoond, ken jij alle ins en outs. Waarom zou je dus zoveel betalen voor de verkoop, terwijl je zelf de expert bent? Door zelf je huis te verkopen heb je het proces zelf in de hand én bespaar je duizenden euro’s. De krapte in de woningmarkt maakt het je daarnaast ook nog een stuk makkelijker.

Jouw woning, jouw keuzes

Met de juiste kennis en middelen is het helemaal niet moeilijk om zelf je huis te verkopen. Ook betekent het niet dat je ook echt alles zelf moet doen. Wil je hulp bij de presentatie van je woning met gratis professionele foto’s? Of besteed je het opstellen van het koopcontract liever uit aan een expert? Dat is geen probleem! Het grote voordeel is dat je precies weet waar je je geld aan uitgeeft én hoeveel je uitgeeft.

Naast dat het stukken voordeliger is om je huis te verkopen zonder makelaar, is het ook nog eens veel leuker. Denk bijvoorbeeld aan de persoonlijke rondleiding die je kunt geven aan enthousiaste geïnteresseerden. Ben je benieuwd hoe je huis verkopen zonder makelaar in zijn werk gaat? We leggen het je uit aan de hand van onze 3 stappen.

1. Creëer

Via gmak maak je eenvoudig en snel een eigen verkoopsite voor je woning. Nadat je je adres invult, wordt direct de geschatte woningwaarde getoond. Op basis hiervan kun je zelf je vraagprijs bepalen. Kenmerken zoals de woonoppervlakte, de perceeloppervlakte, het bouwjaar en je energielabel zijn al voor je ingevuld. Deze gegevens hoef je alleen maar te controleren en aan te vullen. Nadat je foto’s hebt geüpload, kan je verkoopsite online! Het maken van je verkoopsite is geheel vrijblijvend en je kunt hem op elk gewenst moment aanpassen of offline zetten.

2. Lanceer

Zodra je verkoopsite gepubliceerd is, kan de verkoop aan de grote klok gehangen worden. Vraag een gratis verkoopbox aan (met o.a. een te koop bord en een raamposter) om iedereen in de buurt te informeren over de verkoop. Promoot je woning daarnaast online. Dit is gemakkelijk en helemaal gratis! Via je dashboard deel je je verkoopsite in een paar klikken via Facebook, LinkedIn en andere social media kanalen.

Via je verkoopsite kunnen geïnteresseerden een bezichtiging inplannen. Deze plan je gemakkelijk met je online agenda. Zodra er een bod wordt uitgebracht, ontvang je ook meteen een bericht. Via de chat kun je onderhandelen over zowel de prijs als de voorwaarden.

Hulp bij de promotie

De promotie van je woning laten we niet helemaal aan jou over, we helpen je een handje! Zodra je verkoopsite online staat, lanceren we de Woningbooster. Dit houdt in dat we je woning delen via een bericht op Facebook én via advertenties. Hiermee bereiken we ruim +7.000 potentiële kopers voor je woning. Door onze kennis en algoritmes wordt je woning opnieuw getoond aan mogelijke geïnteresseerden. We stoppen niet eerder met onze inspanningen en campagnes totdat meer dan 1.000 personen jouw verkoopsite hebben bekeken.

3. Profiteer

Heb je een deal gemaakt? Dan is het tijd om het koopcontract op te stellen. Je kunt dit helemaal zelf doen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een expert. Na het ondertekenen is de verkoop officieel. Het koopcontract gaat naar de notaris, waar de overdracht plaatsvindt. Je kunt trots op jezelf zijn, want je hebt duizenden euro’s bespaard!

Aan de slag!

Ben jij er klaar voor om je huis zelf te verkopen? Of wil je het gewoon eens proberen? Ga dan meteen aan de slag met je eigen verkoopsite. Je huis verkopen zonder makelaar doe je met gmak!

Ga aan de slag

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Maak je eigen verkoopsite
en start met zelf verkopen

aan de slag
Juichende vrouw woning zelf verkocht