Huis verkopen zonder makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar is voordelig, leerzaam en ook ontzettend leuk. Benieuwd naar het verschil met een traditionele makelaar of internetmakelaar? We vertellen het je.
Bekijk alle tips
Huis verkopen zonder makelaar

Door je huis te verkopen zonder makelaar ben je een stuk voordeliger uit en maak je zelf alle keuzes in het verkoopproces. Via gmak vind je alle informatie die je nodig hebt om je huis te verkopen zonder makelaar. En kom je er niet uit, dan is er altijd de mogelijkheid om een expert in te schakelen. Je huis verkopen zonder makelaar was nog nooit zo leuk om te doen!

De traditionele makelaar vs internetmakelaar

De traditionele makelaar is een zeer oud beroep. Zonder makelaar kun je toch niet een woning verkopen? Dit is wat mensen jarenlang dachten. Verkoop je je huis met een makelaar, dan geef je alles volledig uit handen. Je hoeft je niet te bemoeien met de verkoop, alles wordt geregeld. Dat klinkt goed, maar vergeet niet dat je hier ook fors voor betaalt. De meeste makelaars werken namelijk met courtage. Dat wil zeggen dat je een percentage van de opbrengst moet afdragen aan de makelaar. Hoe duurder je woning is, hoe meer je kwijt bent aan de makelaar. De kosten om je huis te verkopen met een makelaar kunnen dus hoog oplopen.

Internetmakelaar

Internetmakelaars maken gebruik van een vaste prijs. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je je huis gaat verkopen. Wat de internetmakelaar nog meer onderscheidt van de traditionele makelaar is de werkwijze. De verkoper is meer betrokken bij het verkoopproces, omdat de verkoper de bezichtigingen zelf doet. De internetmakelaar is eigenlijk een tussenstap tussen de traditionele makelaar en je huis verkopen zonder makelaar. De bezichtigingen nemen in verhouding veel tijd in beslag. Omdat de verkopers dit zelf oppakken, kan de dienst van een internetmakelaar stukken goedkoper worden aangeboden.

Huis verkopen zonder makelaar

Je kunt je huis ook zelf verkopen, zonder makelaar! Met de juiste kennis en middelen is dit helemaal niet moeilijk. Je bespaart duizenden euro’s en je hebt het proces helemaal zelf in de hand. Je huis verkopen zonder makelaar betekent niet dat je ook echt alles zelf moet doen. Wil je graag professionele foto’s, dan regel je dit makkelijk zelf. Het voordeel is dat je precies weet waar je je geld aan uitgeeft én hoeveel je uitgeeft. Dit pakt stukken voordeliger uit dan wanneer je een traditionele of internetmakelaar inschakelt. Naast dat het stukken voordeliger is om je huis te verkopen zonder makelaar, is het ook nog eens leuker.

3 stappen huis verkopen zonder makelaar

  1. Creeer: Bereken de waarde van je huis en maak je unieke verkoopsite aan.
  2. Beheer: Promoot je woning, plan de bezichtigingen en onderhandel met geïnteresseerden.
  3. Profiteer: Maak een waterdicht koopcontract, regel de overdracht en bespaar!

Aan de slag!

Binnen een paar minuten heb je alle gegevens ingevuld en per stap wordt de juiste informatie aangeboden. Wil je graag ergens hulp bij? Geen probleem, want gmak koppelt je snel aan bijvoorbeeld een fotograaf (voor gratis woningfoto’s) of iemand die je woning inmeet.

Alle gegevens goed ingevuld? Je woning is klaar voor de verkoop! Vanaf nu kan je starten met het promoten van de verkoop en bezichtigingen inplannen. Je huis verkopen zonder makelaar doe je met gmak!

Ga aan de slag

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag
Juichende vrouw woning zelf verkocht