Je huis verkopen zonder makelaar is helemaal van deze tijd. Door je huis te verkopen zonder makelaar ben je een stuk voordeliger uit en maak je zelf alle keuzes in het verkoopproces. Via gmak vind je alle informatie die je nodig hebt om je huis te verkopen zonder makelaar. Bij iedere stap krijg je de informatie die je nodig hebt en kom je er niet uit, dan is er altijd de mogelijkheid om een expert in te schakelen. Je huis verkopen zonder makelaar was nog nooit zo leuk om te doen!

 


De traditionele makelaar vs internetmakelaar

De traditionele makelaar is een zeer oud beroep. Zonder makelaar kun je toch niet een woning verkopen? Dit is wat mensen jarenlang gedacht hebben. Verkoop je je huis met een makelaar dan geef je alles volledig uit handen. Je hoeft je niet te bemoeien met de verkoop, alles wordt geregeld. Dat klinkt goed, maar vergeet niet dat je hier ook fors voor betaalt. De meeste makelaars werken namelijk met courtage. Dat wil zeggen dat je een percentage van de opbrengst moet afdragen aan de makelaar. Hoe duurder je woning is, hoe meer je kwijt bent aan de makelaar. De kosten om je huis te verkopen met een makelaar kan dus hoog oplopen. Je huis verkopen zonder makelaar is in deze tijd een goed idee.


Internetmakelaar

Alle internetmakelaars maken gebruik van een vaste prijs. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je je huis gaat verkopen. Wat de internetmakelaar nog meer onderscheidt van de traditionele makelaar is de werkwijze. De verkoper is meer betrokken bij het verkoopproces, omdat de verkoper de bezichtigingen zelf doet. De internetmakelaar is eigenlijk een tussenstap tussen de traditionele makelaar en je huis verkopen zonder makelaar. De bezichtigingen nemen in verhouding veel tijd in beslag. Omdat de verkopers dit zelf oppakken, kan de dienst van een internetmakelaar stukken goedkoper worden aangeboden.


Huis verkopen zonder makelaar

Je kan ook met gmak je huis verkopen zonder makelaar! Met de juiste kennis en middelen is dit niet moeilijk. Je bespaart duizenden euro’s en je hebt het proces helemaal zelf in de hand. Je huis verkopen zonder makelaar betekent niet dat je ook echt alles zelf moet doen. Wil je graag professionele foto’s, dan regel je dit makkelijk zelf. Het voordeel is dat je precies weet waar je je geld aan uitgeeft en hoeveel je uitgeeft. Dit pakt stukken voordeliger uit dan wanneer je een traditionele of internetmakelaar inschakelt. Naast dat het stukken voordeliger is om je huis te verkopen zonder makelaar, is het ook nog eens leuker.


6 stappen huis verkopen zonder makelaar

  • Begin met het maken van je eigen verkoopsite via gmak
  • Upload mooie foto’s, video’s en plattegronden
  • Vul de eigenschappen en kenmerken van je huis in. Deze gegevens vind je terug in het taxatierapport dat je hebt ontvangen toen je de woning kocht
  • Benoem de sterke punten van je woning
  • Geef in je profiel aan waarom je al die jaren zo fijn hebt gewoond in het huis en waarom je nu gaat verhuizen
  • Geef je beschikbaar op voor bezichtigingen/open huis

Start met verkopen!

Binnen een paar minuten heb je alle gegevens ingevuld en per stap wordt de juiste informatie aangeboden. Wil je graag ergens hulp bij? Geen probleem, want gmak koppelt je snel aan bijvoorbeeld een fotograaf of iemand die de plattegronden voor je maakt.

Alle gegevens goed ingevuld? Je woning is klaar voor de verkoop! Vanaf nu kan je starten met het promoten van de verkoop en bezichtigingen inplannen. Je huis verkopen zonder makelaar doe je met gmak!