Je eigen verkoopsite maken, hoe werkt dat?

Wil je zelf je huis verkopen? Dan bieden we jou een eigen, unieke verkoopsite voor je woning. Gratis en geheel vrijblijvend! Weten hoe dit precies werkt? Lees dan snel verder.
Bekijk alle tips
Je eigen verkoopsite maken, hoe werkt dat?

Op gmak krijg je een eigen verkoopsite voor je woning met een unieke URL. De link kun je vervolgens delen via Facebook, WhatsApp en andere social media kanalen. Je hoeft de pagina niet eens zelf samen te stellen, dit hebben wij al voor je gedaan. Jij bepaalt welke kenmerken en welke media (foto’s en eventuele plattegronden en/of video) er worden getoond. Je persoonlijke verkoopsite wordt dan automatisch samengesteld. Wees gerust, je verkoopsite staat pas online als jij op ‘publiceren’ klikt. In 3 stappen ben je klaar en daarna kun je eventueel extra informatie toevoegen.

Stap 1: Bepaal de vraagprijs

De eerste stap is het invoeren van je postcode of adres, vervolgens zie je direct de geschatte waarde van de woning. Bij de geschatte waarde wordt er gekeken naar vergelijkbare woningen in de buurt. Aan de hand van deze indicatie kun je zelf een vraagprijs bepalen, maar je kunt ook kiezen voor een ‘bieden vanaf’ prijs. In het dashboard vind je een aantal tips voor het bepalen van de vraagprijs. Wil je graag een extra referentiepunt? Dan kun je ook een waarderapport aanvragen. De vraagprijs kan achteraf altijd nog aangepast worden.

Naar waarde indicatie

Stap 2: Media uploaden

Met de juiste foto’s krijgen potentiële kopers direct een goede indruk van je woning. Ga je zelf foto’s maken? Je vindt in je verkoop dashboard een aantal tips om deze zo goed mogelijk te laten slagen. Je kunt ook gratis een professionele fotograaf langs laten komen. Met deze professionele foto’s van hoge kwaliteit is de kans groot dat je je huis sneller verkoopt. Ook heb je de mogelijkheid om plattegronden of video’s toe te voegen. Deze kun je zelf maken of tegen een scherpe prijs laten maken door een expert. De keuze is aan jou!

Stap 3: Gegevens controleren

Eigenschappen zoals de woonoppervlakte, het bouwjaar en het energielabel van het huis zijn allemaal al voor je ingevuld. Je hoeft dit alleen nog even te controleren. Hiervoor kun je het taxatierapport erbij pakken, want hier staat alle informatie in. Gaat het om een nieuwbouwwoning? Dan staan de eigenschappen in de verkoopbrochure.

(Optioneel) Stap 4: Extra informatie toevoegen

Wil je je verkoopsite zo snel mogelijk online zetten? Dan kan dat nu! Je kunt er ook voor kiezen om sterke punten, extra kenmerken of informatie over jezelf toe te voegen. Zo maak je je verkoopsite nog persoonlijker en unieker.

Benoem (maximaal) 6 sterke punten

Wil jij potentiële kopers enthousiast maken? Kies dan een aantal sterke punten. Zo wordt er in één oogopslag duidelijk wat jouw woning zo bijzonder maakt. Heeft jouw woning bijvoorbeeld een veranda, zonnepanelen of kunststof kozijnen? Dan is het goed om dit te benadrukken. Je hebt keuze uit meer dan 60 sterke punten en je kunt de omschrijving eventueel nog aanpassen.

Vul extra kenmerken in

De extra kenmerken hebben betrekking op de bouw, de inhoud en het onderhoud van de woning. Vul bijvoorbeeld in hoeveel (slaap)kamers er zijn, wat voor soort tuin je hebt en of je op eigen terrein kunt parkeren. Dit is niet verplicht, maar zo voorkom je vragen van potentiële kopers en wordt de woning misschien wel veel aantrekkelijker.

Vertel iets over jezelf

Persoonlijk contact is een van de voordelen van zelf je woning verkopen. Laat potentiële kopers daarom alvast weten wie je bent. Vertel bijvoorbeeld waarom je gaat verhuizen en waarom je zo fijn in dit huis hebt gewoond. Je kunt ook een profielfoto kiezen of uploaden.

Klaar? Publiceren maar!

Heb je de vraagprijs bepaald, foto’s geüpload, de gegevens gecontroleerd en eventueel extra informatie toegevoegd? Dan kan je verkoopsite online. TIP: door onderaan op ‘Bekijk je site’ te klikken, krijg je alvast een preview. Dit is een goede manier om te checken of je foto’s van een goede kwaliteit zijn. Ben je tevreden? Publiceren maar!

Verkoopsite wijzigen of offline zetten

Op elk gewenst moment kun je je verkoopsite aanpassen. Vergeet dan niet om onderaan op de groene knop ‘Update je pagina’ te klikken. Pas dan zijn de wijzigingen opgeslagen en doorgevoerd. Het maken van je verkoopsite is geheel vrijblijvend, dus je kunt hem ook altijd weer offline halen.

Weten hoe het verkopen na publicatie in zijn werk gaat?

Ontdek het hier

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Maak je eigen verkoopsite
en start met zelf verkopen

aan de slag
Juichende vrouw woning zelf verkocht