Je eigen woningsite maken, hoe werkt dat?

2/4/2021 · Presentatie
Wil je zelf je huis verkopen? Dan bieden we jou een eigen, unieke woningsite voor je woning. Gratis en geheel vrijblijvend! Weten hoe dit precies werkt? Lees dan snel verder.
Je eigen woningsite maken, hoe werkt dat?

Op gmak krijg je een eigen woningsite voor je woning met een unieke URL. De link kun je vervolgens delen via Facebook, WhatsApp en andere social media kanalen. Je hoeft de pagina niet eens zelf samen te stellen, dit hebben wij al voor je gedaan. Jij bepaalt welke kenmerken en welke media (foto’s en eventuele plattegronden en/of video) er worden getoond. Je persoonlijke woningsite wordt dan automatisch samengesteld. Wees gerust, je woningsite staat pas online als jij op ‘publiceren’ klikt. In 3 stappen ben je klaar en daarna kun je eventueel extra informatie toevoegen.

Stap 1: Bepaal de vraagprijs

De eerste stap is het invoeren van je postcode of adres. Vervolgens zie je direct de geschatte waarde van de woning. Voor deze schatting wordt er gekeken naar vergelijkbare woningen in de buurt. Aan de hand van deze indicatie kun je zelf een vraagprijs bepalen, maar je kunt ook kiezen voor een ‘bieden vanaf’ prijs. In het dashboard vind je een aantal tips voor het bepalen van de vraagprijs.

Naar waarde indicatie

Stap 2: Media uploaden

Met de juiste foto’s krijgen potentiële kopers direct een goede indruk van je woning. Wil je de foto’s zelf regelen? Lees dan onze do’s en don’ts bij het fotograferen van je woning. Daarnaast kun je zelf ook plattegronden maken en een woningvideo uploaden.

Je kunt er ook voor kiezen om een professionele fotograaf het werk te laten doen. Door de hoge kwaliteit van de foto’s is de kans groot dat je je huis sneller verkoopt. Ga je voor de optimale presentatie van je woning? Kies dan voor extra gmak. Er worden dan ook plattegronden én een woningvideo gemaakt. Wij uploaden de media naar je dashboard, hier hoef je zelf niks voor te doen.

Stap 3: Gegevens controleren

Eigenschappen zoals de woonoppervlakte, het bouwjaar en het energielabel van het huis zijn allemaal al voor je ingevuld. Je hoeft dit alleen nog even te controleren. Hiervoor kun je het taxatierapport erbij pakken, want hier staat alle informatie in. Gaat het om een nieuwbouwwoning? Dan staan de eigenschappen in de verkoopbrochure.

(Optioneel) Stap 4: Extra informatie toevoegen

Wil je je woningsite zo snel mogelijk online zetten? Dan kan dat nu! Je kunt er ook voor kiezen om sterke punten, extra kenmerken of informatie over jezelf toe te voegen. Zo maak je je woningsite nog persoonlijker en unieker.

Benoem (maximaal) 6 sterke punten

Wil jij potentiële kopers enthousiast maken? Kies dan een aantal sterke punten. Zo wordt er in één oogopslag duidelijk wat jouw woning zo bijzonder maakt. Heeft jouw woning bijvoorbeeld een veranda, zonnepanelen of kunststof kozijnen? Dan is het goed om dit te benadrukken. Je hebt keuze uit meer dan 60 sterke punten en je kunt de omschrijving eventueel nog aanpassen.

Vul extra kenmerken in

De extra kenmerken hebben betrekking op de bouw, de inhoud en het onderhoud van de woning. Vul bijvoorbeeld in hoeveel (slaap)kamers er zijn, wat voor soort tuin je hebt en of je op eigen terrein kunt parkeren. Dit is niet verplicht, maar zo voorkom je vragen van potentiële kopers en wordt de woning misschien wel veel aantrekkelijker.

Vertel iets over jezelf

Persoonlijk contact is een van de voordelen van zelf je woning verkopen. Laat potentiële kopers daarom alvast weten wie je bent. Vertel bijvoorbeeld waarom je gaat verhuizen en waarom je zo fijn in dit huis hebt gewoond. Je kunt ook een profielfoto kiezen of uploaden.

Klaar? Publiceren maar!

Heb je de vraagprijs bepaald, foto’s geüpload, de gegevens gecontroleerd en eventueel extra informatie toegevoegd? Dan kan je woningsite online. TIP: door onderaan op ‘Bekijk je site’ te klikken, krijg je alvast een preview. Dit is een goede manier om te checken of je foto’s van een goede kwaliteit zijn. Ben je tevreden? Publiceren maar!

Woningsite wijzigen of offline zetten

Op elk gewenst moment kun je je woningsite aanpassen. Vergeet dan niet om onderaan op de groene knop ‘Update je pagina’ te klikken. Pas dan zijn de wijzigingen opgeslagen en doorgevoerd. Het maken van je woningsite is geheel vrijblijvend, dus je kunt hem ook altijd weer offline halen.

Weten hoe het verkopen na publicatie in zijn werk gaat?

Ontdek het hier