Je huis zelf verkopen in 2021: de voordelen en onze tips

1/26/2021 · Huis verkopen
Wil jij je huis zelf verkopen in 2021? Wellicht brengt dit wat vragen of twijfels met zich mee. We bespreken alle tips én de voordelen (ja, die zijn er zeker), zodat jij aan de slag kunt!
Je huis zelf verkopen in 2021: de voordelen en onze tips

Je huis zelf verkopen in deze tijd heeft een aantal grote voordelen. Zo kun je via gmak alles online regelen, van het inplannen van bezichtigingen tot het opstellen van je koopcontract. Vanaf de bank kun je chatten met geïnteresseerden en door genoeg foto’s te uploaden geef je potentiële kopers meteen een goede indruk van je woning. Alleen bij de bezichtigingen en voor extra’s zoals het laten maken van professionele foto's hoeven mensen daadwerkelijk langs te komen. En ook hiervoor hebben wij genoeg tips, dus dat komt helemaal goed!

Woningtekort en hypotheekrente

Laten we beginnen met een schets van de woningmarkt van nu. Er is veel vraag naar woningen, terwijl er weinig aanbod is. Voor jou als verkoper is dat goed nieuws, want hierdoor is de kans groot dat je een koper voor jouw huis vindt. Daarnaast kunnen de stijgende huizenprijzen zorgen voor een flinke overwaarde op je woning. Dit bedrag kun je weer gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning. Tegelijkertijd is de hypotheekrente nog steeds laag. Hierdoor is het mogelijk dat jouw maandlasten dalen bij hetzelfde hypotheekbedrag.

Je hebt zelf de controle

Zelf je huis verkopen betekent zelf beslissingen maken. Je hebt zelf de controle en kunt doen wat voor jou goed voelt. Wil je zo weinig mogelijk in contact zijn met mensen en regel je daarom de foto’s zelf? Helemaal goed. Laat je dit toch graag over een professional? Dat kan ook. Ook bij de bezichtigingen maak je zelf de keuze: fysieke, losse afspraken, open huis of misschien online? Daarnaast kun je geïnteresseerden meteen een berichtje sturen als je bijvoorbeeld ziek wordt. Wellicht kun je dan alsnog overstappen op een online bezichtiging.

Staat je woningsite net online maar krijg je verkoudheidsklachten of moet je je laten testen? Via je persoonlijke agenda pas je eenvoudig je beschikbaarheid voor de bezichtigingen aan. Mocht je klachten hebben, dan adviseren wij om alle beschikbaarheid op korte termijn te verwijderen uit de agenda. Geïnteresseerden kunnen in dat geval een bezichtiging inplannen voor bijvoorbeeld de week erop.

Thuiswerken is zo slecht nog niet

Een kat over je toetsenbord, geen gezellige praatjes met collega’s.. We kennen allemaal de nadelen van thuiswerken. Maar als je zelf je huis wilt gaan verkopen, is thuiswerken helemaal zo slecht nog niet. In de tijd die je normaal in de auto of trein doorbrengt, kun je nu een (virtuele) bezichtiging doen. Misschien heb je zelfs wel de mogelijkheid om even pauze te nemen om geïnteresseerden rond te leiden. Omdat je toch thuis bent, hoef je hier niet meer een hele middag voor vrij te nemen. Een stuk efficiënter!

Het voordeel van virtuele rondleidingen

Omdat er sprake is van een woningtekort, zou het best kunnen dat veel geïnteresseerden zich melden voor een bezichtiging. In dat geval is het slim om een virtuele rondleiding door je huis te geven. Upload bijvoorbeeld een video, zodat potentiële kopers al even binnen kunnen kijken. Of doe de eerste bezichtigingen online, via bijvoorbeeld Zoom of WhatsApp. Het voordeel van videobellen is dat je persoonlijk contact hebt met de geïnteresseerden. Zij kunnen jou vragen stellen en jij hebt inzicht in welke mensen er interesse in jouw huis hebben.

Breng je woning goed in beeld

Door het tonen van kwalitatieve foto’s, plattegronden en misschien zelfs een video, hebben geïnteresseerden direct een goed beeld van je woning. Het voordeel van een goede presentatie van je woning is dat je meer zekerheid hebt dat bezichtigers oprecht geïnteresseerd zijn. Hierdoor is de kans groter dat zij uiteindelijk een bod zullen uitbrengen.

Als je kiest voor extra gmak, dan komt een professionele videograaf/fotograaf bij je langs om je mooi woning in beeld te brengen. Hiervoor geldt:

  • Maak je woning foto-klaar. Ruim van tevoren op of verplaats de spullen voor de optimale indeling. 
  • Heb je verkoudheidsklachten? Neem dan contact op om de afspraak te verplaatsen. Dit kan kosteloos, dus neem geen risico’s.

Is de fotograaf langs geweest? Top! Je kunt er vanuit gaan dat de producten binnen 3 werkdagen worden opgeleverd. Wij uploaden de bestanden naar je dashboard en mailen je wanneer het zover is. Hier hoef je zelf dus niks voor te doen.

meer info over extra gmak