Deal gesloten? Laat de koopovereenkomst opstellen door een expert

11/2/2020 · Koopcontract & juridische zaken
Yes! Je hebt een deal gesloten met een koper. Wil je verzekerd zijn van een betrouwbare en correcte koopovereenkomst? Dan laat je de koopovereenkomst opstellen door een expert. Alle afspraken en gegevens worden duidelijk vermeld en je hoeft er zelf verder niet meer mee bezig te zijn.
Deal gesloten? Laat de koopovereenkomst opstellen door een expert

In de koopovereenkomst worden alle afspraken volgens het eindbod in een overeenkomst vastgelegd. Hierin wordt het bedrag, de voorbehouden, overdrachtsdatum de belangrijkste kenmerken van de woning en eventueel de lijst met roerende zaken opgenomen. Daarnaast worden de persoonlijke gegevens van jou als verkoper en de koper vastgelegd.

Schakel een expert in

Laat je het juridische gedeelte van de verkoop liever aan een expert over? Dat kan natuurlijk! Het enige wat je hoeft te doen is een checklist invullen en uploaden. Wanneer de juiste informatie is verstrekt aan de expert, wordt de koopovereenkomst binnen 3 werkdagen opgesteld. Dit is een persoonlijk en op maat gemaakt koopcontract. Dit document geldt als basis voor de notariële akte van levering en waarmee de eigendom van de woning wordt overgedragen.

Contract laten opstellen

Klaar om de deal vast te laten leggen op papier? Ga dan naar de stap ‘Koopovereenkomst’ binnen je dashboard. Klik op ‘Contract vastleggen’ en download de checklist. Vul alle informatie in, ga terug naar het dashboard en upload het document. Rond de bestelling af in het winkelmandje en de expert gaat voor je aan de slag. Binnen 3 werkdagen ontvang je de opgestelde koopovereenkomst per mail, inclusief de informatie over de bijbehorende bijlagen. Lekker makkelijk!

De sleuteloverdracht

Zodra de koopovereenkomst getekend is, heeft de koper drie dagen wettelijke bedenktijd. Als deze dagen verstreken zijn en de voorbehouden niet meer van toepassing zijn, is het wachten tot de dag van overdracht. Op die dag ga je samen met de kopende partij door de woning voor een laatste check. Vervolgens vindt de sleuteloverdracht plaats bij de notaris.

Verkoopstatus aanpassen

Is het koopcontract getekend? Vergeet dan niet om de verkoopstatus van je woning aan te passen naar ‘verkocht onder voorbehoud’ of ‘verkocht’. Zo zijn eventuele geïnteresseerden op de hoogte. Als de woning op ‘verkocht’ staat, is het voor hen niet meer mogelijk om je een bericht te sturen of een bezichtiging in te plannen. Bij de verkoopstatus ‘verkocht onder voorbehoud’ is dit nog wel mogelijk. Ben je nog niet zover, dan kun je je woning eerst ook op ‘onder bod’ zetten.

Benieuwd wat de notaris allemaal regelt?

lees alles over de notaris

Een huis kopen of verkopen?
Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen