Ontdekken of er interesse is in je huis? Zo doe je het!

3/4/2021 · Verkoop
Als je denkt aan verhuizen, is het interessant om te weten of er belangstelling is voor je woning. Wil jij hier achter komen zonder je huis meteen te koop te zetten? Dat kan!
Ontdekken of er interesse is in je huis? Zo doe je het!

Je vraagt je vast wel eens af: hoeveel interesse is er in mijn huis? Als je je woning te koop zet, kom je hier natuurlijk vanzelf achter. Maar wat als je net een stap eerder kunt zijn? Wanneer je bijvoorbeeld denkt aan verhuizen, maar eerst puur wilt kijken hoeveel animo er voor je huis is. Of wanneer je wel al verhuisplannen hebt, maar je die nieuwe droomwoning nog niet gevonden hebt.

Interessepeiling voor je huis

De interesse in je huis peilen kun je op verschillende manieren aanpakken. Sommige mensen doen dit door een bericht te plaatsen op social media. Je kunt dit makkelijk en gratis doen, maar een nadeel hiervan is dat je hiervoor je persoonlijke account gebruikt en misschien veel berichtjes ontvangt via bijvoorbeeld Facebook Messenger. Daarnaast moet je zelf bepalen welke informatie je vermeld én zelf zorgen voor voldoende bereik. Wil je het liever iets overzichtelijker en professioneler aanpakken? Dan hebben wij een manier.

Laagdrempelig je huis aanbieden via gmak

Als je op een makkelijke en laagdrempelige manier (gratis!) je huis wilt aanbieden om te checken of er interesse is, dan kun je dit ook doen via gmak. Binnen een paar klikken maak je een eigen pagina voor je woning. Gegevens zoals het bouwjaar en de woonoppervlakte zijn al bij ons bekend, je hoeft alleen (minimaal 3) foto’s toe te voegen. Vervolgens kies je uit één van de 2 statussen: open voor bod of te koop.

Open voor bod

Als je je woning (nog) niet te koop wilt zetten, is de statuss open voor bod interessant voor jou. Bij open voor bod heeft een geïnteresseerde de mogelijkheid jou een bericht te sturen om een vraag te stellen en daarnaast kan hij of zij een bod uitbrengen voor je woning. Hieronder hebben we de statussen en bijbehorende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Open voor bod

Vragen/berichten ontvangen
Biedingen ontvangen
Bezichtigingsaanvragen ontvangen

Te koop

Vragen/berichten ontvangen
Biedingen ontvangen
Bezichtigingsaanvragen ontvangen

Twijfel je over welke status je moet kiezen? Wees gerust, je kunt deze op elk moment wijzigen. Je kunt er dus ook voor kiezen om eerst voor open voor bod te kiezen, maar je huis later op te koop te zetten wanneer je klaar bent voor bezichtigingen.

Bekijk de interesse in jouw huis

Start met verkopen

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra je site gepubliceerd is, staat je woning tussen ons aanbod. Maar dat niet alleen, ook wordt automatisch de gratis woningbooster gestart. Je woning wordt getoond aan potentiële kopers via een Facebookbericht en advertentie op Facebook en Instagram. De verkoopstatus van je woning wordt hier duidelijk bij vermeld.

Zodra het Facebookbericht is geplaatst, ontvang je van ons een e-mail met een link. Zo kun jij het bericht ook delen op je eigen pagina. Daarnaast kun je de link delen via bijvoorbeeld WhatsApp én je woning promoten met de verkoopbox (inclusief te koop bord). Wil je je woning liever nog niet actief promoten? Dan kun je dit ons laten weten via de chatfunctie op onze website.

Wanneer een geïnteresseerde zich meldt, ontvang jij hiervan direct een melding per mail. Alle berichten en eventuele biedingen komen terecht in de chat, waar jij ook meteen kunt reageren. Lekker overzichtelijk!

Huis gekocht? Dan heb je een taxatierapport nodig!

Om een hypotheek te krijgen op je nieuwe huis, ben je als koper verplicht om een gevalideerd taxatierapport aan te leveren bij je geldverstrekker. Via gmak krijg je nu een leuke korting!

  • €50 korting op je taxatierapport
  • Geaccepteerd door alle banken
  • 100% onafhankelijke taxateur met kennis van jouw buurt
  • Snel je taxatierapport in huis

Vraag jouw tarief aan voor je taxatierapport.