Oververhitte woningmarkt, doe er je voordeel mee

Bekijk alle tips
Oververhitte woningmarkt, doe er je voordeel mee

Al meerdere maanden wordt het beweerd, de woningmarkt heeft zijn hoogtepunt bereikt. Maar de bom is nog niet gebarsten. Nog altijd worden woningen ruim boven de vraagprijs binnen no time verkocht. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Friesland en Groningen gaat het los.

Records in de woningmarkt

Een woning wordt tegenwoordig in gemiddeld 45 dagen verkocht. Dit is 16 dagen sneller dan vorig jaar. De afgelopen 18 jaar is de verkooptijd nog nooit zo kort geweest. Het aanbod in 2018 is met een derde afgenomen tot opzichte van 2017. Dé unieke kans als verkoper om het maximale uit de verkoop te halen. De gemiddelde vraagprijs van een woning ligt inmiddels ook gemiddeld 10% hoger dan vorig jaar!

De rollen omgedraaid

De rollen worden omgedraaid. Men zoekt eerst een nieuwe woning voordat ze hun eigen woning gaan verkopen. Het is makkelijker om een koper te zoeken voor de woning dan zelf een woning te vinden. Dat is wel eens anders geweest.

Grote steden

Het zijn met name de grote steden waar het aanbod zeer schaars is. Neem bijvoorbeeld Den Haag, deze gemeente telt ruim 26.000 woningen, maar er staan slechts 127 koophuizen op funda te koop. In de randgemeenten van de vier grote steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn de prijzen afgelopen vijf jaar met 34% gestegen. In de rest van Nederland gaat het om een stijging van gemiddeld  25%.

Start met verkopen

De tijd dus om je woning te verkopen! Het aanbod is schaars, de vraag is groot. Een ideale situatie om te kijken wat je voor je huis kunt krijgen. Kijk naar vraagprijzen van woningen in je omgeving. Als je een goede vergelijking maakt, kun je het maximale uit de verkoop halen. Zo vraag je niet te veel en krijg je niet te weinig.

Benieuwd hoeveel jij voor je woning krijgt?

Bekijk de waarde indicatie van jouw huis

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag

Juichende vrouw woning zelf verkocht