Stylen met planten in je interieur

3/16/2021 · Presentatie
We kunnen het eigenlijk geen trend meer noemen, planten verwerken in je interieur is al jaren populair. Zelfs voor de mensen zonder groene vingers zijn er genoeg planten die tegen een stootje kunnen of zelfs prachtige kunstplanten!
Stylen met planten in je interieur

We maken echter welonderscheid tussen “trend planten” en de basisplanten die al jaren een aanvulling zijn aan Nederlandse interieurs. Deze planten doen het goed op woningfoto’s en brengen direct sfeer.

Planten voor de badkamer

Het geeft een extra wellness gevoel: planten in de badkamer! Als je er ruimte voor hebt, de badkamer niet te koud is én je genoeg licht hebt kan de badkamer een ideale plek zijn voor planten die van een jungle klimaat houden. Vanwege de waterdampen van de douche is de luchtvochtigheid hoog genoeg voor planten die houden van natte blaadjes. Vergeet niet alsnog de planten in de gaten te houden en op tijd water te geven.

Planten voor de badkamer

Lepelplant - Spathiphyllum

Te koop in grote en kleine variant: voor de lepelplant is in elke badkamer wel een plekje te vinden. De lepelplant houdt van vochtige aarde, vochtige blaadjes, warme temperaturen, bloeit en leeft prima met weinig licht! (Bruine blaadjes kun je wegknippen.)

Krulvaren - Nephrolepis

Een koploper in het reinigen van de lucht, niet giftig voor huisdieren, weelderig mits goed voor gezorgd én kan tegen lekker veel water en weinig licht. Zet ‘m alleen niet bij de deur of bij een open raam, tocht houdt de krulvaren niet zo van.

Orchidee- Phalaenopsis

Orchideeën houden van warmte, luchtvochtigheid en groeien in de natuur op boomstronken en takken. De plant heeft dus weinig grond nodig maar houdt wel van een mistbad. De bloemen bloeien uit, vallen eraf en het takje sterft vaak af. De plant is dan niet dood! Wacht een maandje en er komt een nieuwe stengel die weer zal bloeien.

Planten voor de woonkamer

Omdat een woonkamer vaak de meeste ramen heeft en wat meer ruimte heeft dan bijvoorbeeld de badkamer, heb je hier veel meer ruimte voor diversiteit aan planten. Er zijn altijd wel donkere hoekjes te vinden met indirect licht of juist die hete vensterbank voor bijvoorbeeld een stevige cactus. De omvang van de planten mag ook wel wat meer, we geven je 3 ideeën!

Planten voor de woonkamer

Olifantsoor - Alocasia zebrina

De olifantsoor is niet de gemakkelijkste plant maar wel eentje die in het oog springt, een echt statement piece en goed verzorgde planten kunnen bladeren van wel ruim 1,5 meter krijgen! Het uiterlijk van deze plant doet het goed in de meeste interieurs.

Geldboom - Pachira aquatica

De plant hoeft pas water als de grond lichtelijk is opgedroogd en zet de plant op een plek in de (half)schaduw. Deze plant heeft het liefst maar eens in de drie weken een hoop water in plaats van wekelijks een klein beetje. Een beetje verwaarlozing is dus helemaal niet erg!

ZZ plant - Zamioculcas

Geen groene vingers en een droge ruimte, no problem! De Zamioculcas slaat water op in zijn stam en bladeren en is dus de kameel onder de woonkamer planten. Je kunt ‘m gerust wat uit laten drogen en weinig licht geven.

Planten voor de hal

In de hal is het vaak wat koeler, donkerder en het kan er meer tochten. De planten die je daar neerzet moeten daar natuurlijk wel tegen kunnen. Het is echter de moeite waard de hal op te fleuren met mooi groen, de hal het eerste wat je ziet als je binnenkomt.

Planten voor de hal

Sanseveria - Dracaena trifasciata

De sanseveria heeft nauwelijks water nodig (liever te weinig dan te veel), en voelt zich het beste als je hem gewoon met rust laat. Zon, schaduw.. Het maakt ‘m allemaal niet zo veel uit.

Kentiapalm - Howea Forsteriana

De palmlelie herken je vast van kantoren, vanwege de omvang en robuustheid van deze plant overleeft hij vaak goed in een kantoorsetting. De kentiapalm houdt juist van een donker plekje en veel water, in de schotel onder de pot mag altijd een laagje water staan.

Palmlelie - Yucca

De yucca behoeft weinig water, een goed ezelsbruggetje is: hoe dikker de stam en/of bladeren hoe minder water de plant hoeft. Hij houdt niet zo van kou, dus een plekje in de buurt van de verwarming is helemaal goed voor ‘m. Houd wel iets afstand zodat de plant niet verbrand wordt als de verwarming aanslaat.

Planten voor de slaapkamer

Wat verlang je van planten in je slaapkamer? Je hebt toch het grootste gedeelte je ogen dicht! Nou, we hebben hier de toppers qua luchtzuiverende planten voor je! Naast dat ze het prima doen in donkere omgevingen en weinig water nodig hebben staan ze in je urban jungle foto’s ook nog eens prachtig.

Planten voor de slaapkamer

Aloë Vera - Aloë Vera

De wetenschappelijke naam is dezelfde als zijn “roepnaam” en je kent ‘m wellicht van crèmes en drankjes. Deze veelzijdige superplant doet het ook nog eens fijn op je slaapkamer omdat je er weinig omkijken naar hebt en naast het produceren van zuurstof ook nog eens diverse schadelijke chemische stofjes uit de lucht haalt.

Klimop – Hedera

Houdt van halfschaduw tot schaduw, vochtige wortels en groeit vervolgens als een malle! Klimop heeft grote luchtzuiverende kwaliteiten en doet het prima staand of hangend in een pot, pas wel op met huisdieren.

Gouden pothos - Scindapsus Epipremnum

Low maintenance en groeit als een tierelier onder de juiste omstandigheden; de Gouden Pothos is luchtzuiverende krachtpatser en geeft een jungle sfeertje in de slaapkamer. Geef de pothos in de slaapkamer een klimrekje, mosstok of laat alles lekker hangen.

Planten voor het toilet

Het kleinste kamertje, is vaak ook het donkerste kamertje én heeft weinig luchtcirculatie. Deze omstandigheden maken het lastig voor veel planten om te overleven. Een veilige optie is dan ook een kunstplant, geen zorgen en geen onderhoud! Behalve dan misschien eens in de zoveel tijd het stof eraf.

Planten voor het toilet

Kunstplant - Foliorum Artum

Deze spreekt voor zich, geen licht? Geen plant! Met een kunstplant is dat probleem opgelost en tegenwoordig maken ze hele echt-lijkende kunstplanten. Een kunstplant op het toilet is dus een mooie oplossing voor mensen zonder groene vingers en zonder natuurlijk licht op het toilet.

Graslelie - Chlorophytum comosum

Is er toch een beetje licht, dan kun je proberen of een graslelie zich er thuis voelt. Hij is goed in het verwijderen van de schadelijke stoffen benzeen, formaldehyde en koolmonoxide uit de lucht, wel tot 95% van alle vervelende stofjes in de lucht. Gratis luchtverfrisser!

Afrikaanse Melkboom - Cactus Euphorbia

Minder licht, minder water! In de winter kan deze plant bijvoorbeeld prima 2 maanden zonder water. Deze semi-cactus past zich goed aan aan verschillende omstandigheden en het zou zo maar kunnen dat hij zich thuis voelt op jouw toilet.

Hier vind je meer styling tips voor bezichtigingen en woningfotografie!

Bezig met verhuizen? Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen