Tips huis verkopen

2/3/2021 · Verkoop
Wil jij snel jouw huis verkopen? Of ga je juist voor de hoogst mogelijke verkoopprijs? Wij geven je 5 tips om je hiermee te helpen!
Tips huis verkopen

Een goed begin is het halve werk. Zorg dus dat je goed voorbereid bent als je je huis gaat verkopen. Wil je weten waar potentiële kopers op letten, hoe je je woning promoot en hoe je uiteindelijk de beste deal maakt? Lees dan snel verder!

Tips huis verkopen – TIP 1

Een positieve eerste indruk

Iemand die je huis komt bezichtigen, heeft waarschijnlijk al informatie gezocht op internet. Toch begint de onbewuste verleiding op het moment dat hij of zij de woning binnenkomt. Een goede eerste indruk is dus belangrijk. Eén van de tips voor het verkopen van je huis is daarom om de kleine gebreken op te lossen.

Een nieuw laagje verf, het vastzetten van de trapleuning en het repareren van de lekkende kraan. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken. Bovendien is je woning zoveel aantrekkelijker wanneer je woning er fris en schoon uitziet. Bedenk ook: potentiële kopers kijken niet alleen naar het huis zelf, maar natuurlijk ook naar de tuin. Vaak zie je de tuin zelfs eerder dan de binnenkant van de woning.

Zo maak je in 3 stappen je tuin verkoopklaar

Tips huis verkopen – TIP 2

Vraagprijs bepalen

Zodra je huis in de verkoop staat, kijken potentiële kopers allereerst naar de prijs. Valt de vraagprijs wel of niet binnen het budget? Denk daarom goed na over de prijs. Om de deze, te bepalen kun je een gratis waarde indicatie doen via gmak.

Kijk bij het bepalen van de vraagprijs ook naar je persoonlijk situatie. Wat is de reden dat je gaat verkopen? Hoe snel moet je huis verkocht worden? Welk bedrag heb je nodig om je nieuwe huis te bekostigen? Is er sprake van een restschuld? Dit zijn essentiële vragen die de vraagprijs van je huis bepalen. Als je geen haast hebt met de verkoop, kun je natuurlijk wat hoger inzetten. De vraagprijs kun je later altijd bijstellen.

Tips huis verkopen – TIP 3

Onder de aandacht brengen

Laat iedereen weten dat je woning in de verkoop staat. Deel je woningsite met je netwerk via social media. Helemaal gratis en binnen een paar klikken gedaan! Wanneer jouw vrienden of familie het bericht weer delen, heb je een groot bereik. Onderschat ook de invloed van een te koop bord niet. Zo weet iedereen in de buurt ook dat je woning te koop staat.

Tips huis verkopen – TIP 4

Persoonlijke rondleiding

Bedenk goed op welke manier jij je woning wilt laten zien aan potentiële kopers. Je kent je woning en de buurt als geen ander. Laat je enthousiasme zien! Een persoonlijke rondleiding wordt zeer op prijs gesteld en vergroot de kans op een snelle verkoop.

Wil jij zelf je woning verkopen maar heb je nog twijfels? Bijvoorbeeld met betrekking tot Corona de bijbehorende maatregelen voor bezichtigingen?

Lees hier al onze tips

Tips huis verkopen – TIP 5

Een goede deal maken

Zorg er tijdens de onderhandelingen voor dat je je emoties de baas blijft. Stel daarom voorafgaand aan de onderhandelingen doelen vast. Wat wil je minstens voor de woning krijgen? Welke overdrachtsdatum is haalbaar? Je kunt altijd terugvallen op deze doelen als de spanning tijdens de onderhandelingen hoog oplopen. Met bovenstaande tips om je huis te verkopen kun je een goede start maken!