Tips huis verkopen

Bekijk alle tips
Tips huis verkopen

Zorg dat je goed bent voorbereid voordat je je huis gaat verkopen. Om te weten hoe jij je het beste kunt voorbereiden op de verkoop geven we een aantal tips, zodat jij je huis snel kunt verkopen.

Tips huis verkopen

Een goed begin is het halve werk. Iemand die je huis komt bezichtigen heeft waarschijnlijk al informatie gezocht op internet. Toch begint de onbewuste verleiding op het moment dat hij of zij de woning binnenkomt. Een goede eerste indruk is dus belangrijk. Één van de tips over het verkopen van je huis is daarom om de kleine gebreken op te lossen. Een nieuw laagje verf, het vastzetten van de trapleuning en het repareren van de lekkende kraan. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken. Bovendien is je woning zoveel aantrekkelijker wanneer je woning er fris en schoon uitziet.

Daarnaast is het verstandig dat huisdieren en kinderen tijdens de bezichtigingen niet aanwezig zijn. Hierdoor ligt de focus van zowel jezelf als de potentiële kopers volledig op de woning. Wil je meer tips om je huis te verkopen? Lees dan snel verder.

Woningpresentatie en vraagprijs bepalen

Zodra je huis in de verkoop staat kijken potentiële kopers allereerst naar de prijs. Valt het wel of niet binnen het budget. Denk daarom goed na over de prijs en zorg voor een reële vraagprijs. Om de vraagprijs te bepalen kan je een gratis waarde indicatie aanvragen via gmak. Ook het visitekaartje van de woning is belangrijk. Een goede tip om je huis snel te verkopen is dat je ervoor zorgt dat de presentatie er professioneel uitziet met scherpe en lichte foto’s van je huis.

Onder de aandacht brengen

Laat iedereen weten dat je woning in de verkoop staat. Deel je verkoopsite met je netwerk via social media. Laat via social media aan iedereen weten dat je woning in de verkoop staat. Wanneer jouw vrienden het bericht weer delen, heb je een groot bereik. Daarnaast kun je door middel van een online advertentie een groter publiek bereiken.

Plan bezichtigingen of organiseer een open huis

Goede tips om je huis te verkopen zijn natuurlijk altijd welkom. Bedenk goed op welke manier jij je woning wilt laten zien aan potentiële kopers. Je kent je woning en de buurt als geen ander. Laat je enthousiasme zien! Een persoonlijke rondleiding wordt zeer op prijs gesteld en vergroot de kans op een snelle verkoop. Afhankelijk van hoeveel belangstelling er voor je woning is, kun je een bezichtiging of open huis inplannen. Met een open huis heb je minder aandacht voor iedereen afzonderlijk, maar je bespaart wel tijd.

Maak een goede deal

Zorg er tijdens de onderhandelingen voor dat je je emoties de baas blijft. Stel daarom voorafgaand aan de onderhandelingen doelen vast. Wat wil je minstens voor de woning krijgen? Welke overdrachtsdatum is haalbaar? Je kunt altijd terugvallen op deze doelen als de spanning tijdens de onderhandelingen hoog oplopen. Met bovenstaande tips om je huis te verkopen kun je een goede start maken!

Start met het verkopen van je woning

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag

Juichende vrouw woning zelf verkocht