Verhuizen met huisdieren, hoe doe je dat?

8/2/2022 · Verhuizen
Het is tijd om te verhuizen, maar hoe pak je dat aan met je huisdier(en)? Met onze tips komt het helemaal goed!
Verhuizen met huisdieren, hoe doe je dat?

Een vissenkom of vogelkooi kun je gemakkelijk verplaatsen naar een nieuwe ruimte. Dat geldt natuurlijk niet voor loslopende dieren zoals honden en katten. Lees hoe je deze huisdieren het beste kunt voorbereiden op de verhuizing.

Voorbereiden op de verhuizing

Tijdens het voorbereiden op de verhuizing ga je steeds meer spullen opruimen en inpakken. Het is belangrijk dat je de spullen van je huisdier zo lang mogelijk laat staan. Zo voorkom je dat je huisdier onrustig wordt. Mochten de spullen in de weg staan, zet dan de etensbakjes en mand op een aparte kamer neer. Je huisdier kan tot aan de verhuizing nog rustig genieten van zijn vertrouwde plekje.

Wennen aan nieuwe woning en omgeving

Dieren moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Om je huisdier hier een handje bij te helpen kun je hem alvast een keer meenemen naar je nieuwe woning. Een goed moment is bijvoorbeeld wanneer er geklust of geschilderd moet worden. Neem dan meteen de vertrouwde spullen van je huisdier mee en zet deze in één ruimte neer. Zo voelt je huisdier zich extra snel op zijn gemak. Tijdens het uitlaten van je hond leert hij ook direct de nieuwe buurt kennen. Op die manier is niet alles nieuw en onbekend op de dag van verhuizing.

6 tips bij het meeverhuizen van je huisdier

  • Wanneer er onrust is, merken dieren dat direct. Zorg er daarom voor dat je huisdier niet teveel merkt van de eventuele verhuisstress.
  • Zorg ervoor dat je tijdens de verhuizing zo lang mogelijk alle spullen van je huisdier laat staan en dit ook weer meteen neerzet, zodra je verhuisd bent.
  • Zodra je eenmaal verhuisd bent, moet je huisdier nog wennen aan de nieuwe omgeving. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk thuis bent, daar worden huisdieren rustiger van.
  • Katten moet je gemiddeld 6 weken binnen houden om te wennen aan de nieuwe geuren van de woning, zodat ze de weg terug weten te vinden.
  • Mocht je bang zijn dat je hond of kat de weg terug naar huis niet kan vinden, dan is het verstandig om je dier te chippen. Mocht je huisdier al een chip hebben, vergeet dan niet de nieuwe adresgegevens in te voeren.
  • Als je naar een ander dorp of stad verhuist heb je ook een nieuwe dierenarts nodig. Vergeet niet om je alvast in te schrijven, mocht er iets gebeuren dan kan je daar direct terecht.

Hulp bij de verhuizing

Kun je ondanks de tips nog wel wat hulp gebruiken bij de verhuizing? Schakel dan een verhuisbedrijf in! Het inhuren van een verhuisbedrijf scheelt je veel tijd en energie. Wanneer je kiest voor een Erkende Verhuizer, ben je verzekerd van goede vakmensen en de beste voorwaarden. Via gmak ontvang je zelfs een gratis verhuiskit! Wist je dat je via gmak kunt profiteren van allerlei kortingen rondom de verhuizing?

bekijk alle kortingen

Huis verkopen met huisdieren

Moet eerst je huis nog verkocht worden? Houd er dan rekening mee dat niet iedere potentiële koper enthousiast wordt van huisdieren. Tijdens het maken van de foto's is het daarom verstandig om alle spullen van je huisdier en je huisdier zelf, buiten beeld te houden. Tijdens een bezichtiging is het belangrijk dat de woning er netjes en fris uitziet én lekker ruikt.

Benieuwd hoe je een frisse eerste indruk geeft?

tips voor een fris huis

Een huis kopen of verkopen?
Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen