Verkoopprijs huis gratis opvragen

Wil je je huis verkopen? Dan is één van de eerste stappen natuurlijk het bepalen van de vraagprijs. We helpen je er een handje bij.
Bekijk alle tips
Verkoopprijs huis gratis opvragen

De verkoopprijs van je huis hangt samen met de status van de economie. Is er een crisis gaande, dan is de vraagprijs en ook de verkoopprijs in verhouding laag. De vraagprijs is de prijs die op het prijskaartje staat en de verkoopprijs is de prijs waar de woning uiteindelijk voor verkocht wordt. De vraagprijs van een woning is terug te vinden in de etalage van de makelaar, in een advertentie of op funda. Het gratis opvragen van de verkoopprijs van een huis is in de meeste gevallen lastig. De gegevens zijn wel op te vragen bij het Kadaster.

Verkoopprijs huis gratis opvragen

Om te weten hoeveel er is betaald voor woning, moet je de eigendomsinformatie of koopsominformatie opvragen bij het Kadaster. Via een SMS krijg je de informatie toegezonden tegen een betaling van €1,50. Heel makkelijk en snel! Iedere maand wordt de informatie van het Kadaster geactualiseerd. Door de verkoopprijs van een huis op te vragen, ben je dus op de hoogte van het laatste nieuws. De verkoopprijs van een huis gratis opvragen is dus in de meeste gevallen niet mogelijk.

Verkoopprijs huis gratis opvragen

Wil je niet direct de verkoopprijs van een huis opvragen bij het Kadaster en wil je geen kosten maken? We got you. Via gmak vraag je gratis een waarde indicatie van een huis aan. Binnen 30 seconden weet je wat een woning waard is! Dit doe je door de postcode en het huisnummer in te vullen.

De gratis waarde indicatie is op gebaseerd op gegevens van een externe partij. Vind je het niet erg om kosten te maken, dan kun je ook een uitgebreider waarderapport opvragen. Ga je voor maximaal betrouwbaar? Dan kun je het best de hulp van een expert inschakelen.

Het voordeel van gmak is dat je nergens aan vastzit wanneer je gebruikmaakt van één van de diensten. Zelf gratis je huis verkopen doe je met gmak! Bij iedere stap krijg je de juiste informatie en tips. Wil je een fotograaf, advies over de vraagprijs, extra promotie of een koopovereenkomst laten opstellen? Schakel dan de hulp in van een expert. Bij ieder onderdeel houd je zelf de controle. Uitbesteden of zelf doen? Aan jou de keuze!

De prijzen van een woning lijken al een lange tijd te pieken. Vanaf maart 2019 is de gemiddelde verkoopprijs van een woning enkele maand boven de €300.000 geweest. In 2016 was dit gemiddelde nog maar €243.837. In 2020 is de gemiddelde verkoopprijs tot nu toe zelfs elke maand boven de €320.000.

In 2019 was in 326 van de 355 gemeenten de gemiddelde koopsom hoger dan een jaar eerder. Gemeente Bloemendaal staat helemaal bovenaan de lijst met een gemiddelde verkoopprijs van 832 duizend(!) euro. Er werd het minst voor een woning betaald in Delfzijl, met een gemiddelde van 155 duizend euro. Je kunt dus zeker wel zeggen dat er een groot verschil is per gemeente. Maar dat de gemiddelde verkoopprijs de laatste tijd ontzettend hoog is, dat is één ding dat zeker is.

Vraagprijs versus verkoopprijs

De vraagprijzen van woningen worden steeds hoger. Toch weerhoudt dat woningzoekers er niet van om boven de vraagprijs te bieden. Nog nooit zijn er zoveel verkochte woningen boven de vraagprijs verkocht. In het tweede kwartaal van 2020 werd meer dan de helft van de woningen voor meer dan de vraagprijs verkocht. Dit laat zien hoe uitzonderlijk de woningmarkt momenteel is.

Vraagprijs van je woning opvragen

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag

Juichende vrouw woning zelf verkocht