De verkoopprijs van je huis hangt samen met de status van de economie. Is er een crisis gaande, dan is de vraagprijs en ook de verkoopprijs in verhouding laag. De vraagprijs is de prijs die op het prijskaartje staat en de verkoopprijs is de prijs waar de woning uiteindelijk voor verkocht is. De vraagprijs van een woning is meestal terug te vinden in de etalage van de makelaar of op funda. Het gratis opvragen van de verkoopprijs van een huis is in de meeste gevallen lastig. De gegevens zijn wel op te vragen bij het Kadaster. 


Verkoopprijs huis gratis opvragen

Om uiteindelijk te weten hoeveel de kopers hebben betaald voor de woning moet je de eigendomsinformatie of koopsominformatie opvragen bij het  Kadaster. Middels een SMS krijg je de informatie toegezonden tegen een betaling van €1,50. Iedere maand wordt de informatie van het kadaster geactualiseerd. Door de verkoopprijs van een huis op te vragen, ben je dus op de hoogte van het laatste nieuws. De verkoopprijs van een huis gratis opvragen is dus in de meeste gevallen niet mogelijk.

Wil je niet direct de verkoopprijs van een huis opvragen bij het Kadaster en wil je geen kosten maken? Via gmak vraag je gratis een waarde indicatie van een huis aan. Binnen 30 seconden weet je wat een woning waard is. Dit doe je door de postcode en huisnummer in te vullen. De gratis waarde indicatie is op basis van gegevens van een externe partij. Vind je het niet erg om kosten te maken, dan kun je een waarderapport opvragen of de hulp van een expert inschakelen, mocht je een betrouwbare waarde bepaling willen uitvoeren.

Het voordeel van gmak is dat je nergens aan vast zit wanneer je gebruik maakt van één van de diensten. Zelf gratis je huis verkopen doe je met gmak! Bij iedere stap krijg je de juiste informatie en tips. Wil je een fotograaf, advies over de vraagprijs, extra promotie of een koopovereenkomst laten opstellen? Schakel dan de hulp in van een expert. Bij ieder onderdeel houd je zelf de controle. Uitbesteden of zelf doen? Aan jou de keuze! 


De trends voor de woningmarkt

De prijzen van de woning lijken al een lange tijd te pieken. Sinds de crisis in de periode van 2010 is de economie sterk aangetrokken. De rente is uitzonderlijk laag, waardoor het aantrekkelijk is om een woning te kopen. In de laatste periode van 2018 was de gemiddelde vraagprijs van een woning € 394.000, dit is 10,8% hoger dan de vraagprijzen van een jaar eerder. De prijsontwikkeling in 2018 is ten opzichte van een jaar eerder niet in ieder gebied gelijk. De randstad heeft uitschieters naar 20,6% in de omgeving van Haarlem. Dat betekent dat een woning waar in 2017 € 200.000 voor gevraagd werd, in 2018 ruim € 40.000 duurder was. Het noorden van de provincie Groningen kent minder grote ontwikkeling met slechts 3,1%.


Vraagprijs versus verkoopprijs

De vraagprijzen van woningen worden steeds hoger. Toch weerhoudt dat woningzoekers er niet van om boven de vraagprijs te bieden. Nog nooit zijn er zoveel verkochte woningen boven de vraagprijs verkocht. De woningen die verkocht zijn in de maanden juli, augustus en september van 2018 zijn gemiddeld voor 38% boven de vraagprijs verkocht. Bij bijna 17% van de verkochte woningen is de verkoopprijs gelijk aan de vraagprijs. Deze cijfers laten zien hoe uitzonderlijk de woningmarkt momenteel is, want bij meer dan de helft van de verkochte woningen is de verkoopprijs gelijk of zelfs hoger dan de vraagprijs.