Verkoopprijs huis gratis opvragen

3/14/2022 · Huis verkopen
Wil jij de verkoopprijs van een huis opvragen? Of de waarde indicatie doen voor je eigen huis of een woning waar je interesse in hebt? Lees dan snel verder!
Verkoopprijs huis gratis opvragen

De verkoopprijs van een huis hangt natuurlijk samen met de balans tussen vraag en aanbod op de woningmarkt. Momenteel hebben we te maken met een oververhitte woningmarkt omdat de vraag naar woningen hoog is, maar het aanbod juist historisch laag. De vraagprijs is de prijs je je terugvindt in een advertentie of de website waarop de woning wordt aangeboden. De verkoopprijs ligt hier momenteel in de meeste gevallen boven. Het gratis opvragen van de verkoopprijs van een huis is meestal niet mogelijk. De gegevens zijn wel tegen een kleine betaling op te vragen bij het Kadaster. Daarnaast kun je online een gratis waarde indicatie doen voor je eigen huis of een woning waar je interesse in hebt.

Verkoopprijs huis gratis opvragen

Om te weten hoeveel er is betaald voor woning, moet je de eigendomsinformatie of koopsominformatie opvragen bij het Kadaster. Via een SMS krijg je de informatie toegezonden tegen een betaling van €1,50. Heel makkelijk en snel! Iedere maand wordt de informatie van het Kadaster geactualiseerd. Door de verkoopprijs van een huis op te vragen, ben je dus op de hoogte van het laatste nieuws. De verkoopprijs van een huis gratis opvragen is dus in de meeste gevallen niet mogelijk.

Verkoopprijs huis gratis opvragen

Wil je niet direct de verkoopprijs van een huis opvragen bij het Kadaster en wil je geen kosten maken? We got you. Via gmak vraag je gratis een waarde indicatie van een huis aan. Binnen 30 seconden weet je de geschatte waarde van je woning! Dit doe je door je postcode of adres in te voeren. De gratis waarde indicatie is gebaseerd op gegevens van een externe partij, waarbij er wordt gekeken naar woningen die bij jou in de buurt te koop staan of net verkocht zijn.

doe de waarde indicatie

Vind je het niet erg om kosten te maken, dan kun je ook een uitgebreider waarderapport opvragen bij Calcasa.Het voordeel van gmak is dat je nergens aan vastzit. Zelf gratis je huis verkopen doe je met gmak! Bij iedere stap krijg je de juiste informatie en tips. Wil je een professionele presentatie van je woning, extra promotie of een koopovereenkomst laten opstellen? Schakel dan de hulp in van een expert. Je houdt zelf de controle: uitbesteden of zelf doen? Aan jou de keuze!

De trends in de woningmarkt

De vraag naar woningen is enorm hoog, terwijl het aanbod historisch laag is. Hierdoor stegen de huizenprijzen de afgelopen maanden sterker dan ooit. In het vierde kwartaal van 2021 was de gemiddelde verkoopprijs van een woning maar liefst € 438.000. Dit bedrag is 20,7% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De verwachting is dat er de komende tijd weinig verandert aan het woningtekort in Nederland. Volgens prognoses zal de vraag naar koopwoningen zelfs nog toenemen de komende maanden of zelfs jaren.

Om je een beeld te geven van de krapte: als woningzoeker heb je gemiddeld gezien de keuze uit 1 à 2 koopwoningen (in het vierde kwartaal van 2021). In de crisis waren dit maar liefst 25 woningen. Voor een verkoper is dat goed nieuws, want hierdoor is de kans groot dat je een koper voor jouw huis vindt. De stijgende huizenprijzen zorgen voor een flinke overwaarde op je huidige woning. Dit bedrag kun je weer gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning. Tegelijkertijd is de hypotheekrente nog steeds laag. Hierdoor is het mogelijk dat jouw maandlasten dalen bij hetzelfde hypotheekbedrag.

Vraagprijs versus verkoopprijs

De vraagprijzen van woningen worden steeds hoger. Toch weerhoudt dat woningzoekers er niet van om boven de vraagprijs te bieden. Nog nooit zijn er zoveel woningen boven de vraagprijs verkocht. Momenteel zijn dit er zo'n 4 op de 5. Dit laat zien hoe uitzonderlijk de woningmarkt momenteel is.

lees meer over de waarde indicatie

Een huis kopen of verkopen?
Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen