Waarde van je woning online berekenen anno 2022?

2/3/2022 · Huis verkopen
Wil je de waarde van je woning online berekenen? Dan kan binnen 30 seconden! Of je nou wel of niet je huis gaat verkopen.
Waarde van je woning online berekenen anno 2022?

Er zijn diverse manieren om online en gratis de waarde van je woning te berekenen. Als je de waarde van je woning online gratis gaat berekenen, dan gaat het altijd om een waarde indicatie. Dat betekent dat de waarde gebaseerd is op de data die online beschikbaar is. De waarde wordt bijvoorbeeld berekend aan de hand van woningen die bij jou in de buurt te koop staan of net verkocht zijn.

Gratis waarde woning online berekenen

gmak berekent gratis de waarde van je woning. Na het invullen van je postcode en huisnummer en het selecteren van het type woning, wordt de waarde direct getoond. Informatie over bijvoorbeeld het woonoppervlak wordt opgehaald bij het kadaster. Het kan voorkomen dat de daadwerkelijke woonoppervlakte niet overeenkomt met de gegevens van het kadaster. Check daarom altijd goed of de gegevens kloppen. Dit heeft namelijk invloed op de uitkomst van de waardebepaling.

Start de gratis berekening

Naast de geschatte waarde van je woning zie je ook de woonoppervlakte, perceeloppervlakte en het bouwjaar van je woning. Voor een toelichting op de gratis waarde berekening van je woning ga je vrijblijvend verder naar je woningsite. Bij het onderdeel ‘Bepaal de vraagprijs’ klik je op ‘Hoe komt deze waarde tot stand?’. Hier zie je welke referentiewoningen zijn gebruikt om de waarde van je woning online te berekenen. Klopt de woonoppervlakte niet? Ga dan naar ‘Nieuwe waarde indicatie’ om dit getal aan te passen.

Mochten de gegevens niet kloppen, dan is het altijd mogelijk om opnieuw gratis de waarde van je woning te berekenen. Zorg dat je de juiste gegevens bij de hand hebt. Op deze manier krijg je snel een gratis indicatie van de waarde van je woning.

Online gratis de waarde van je woning berekenen

Tijdens het gratis online berekenen van de waarde van je woning, wordt er gekeken naar referentiewoningen. Uiteraard spelen er meer factoren mee om de waarde van je woning online te bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van je woning en hoe oud je CV-ketel is. Kijk ook naar de woningen waarmee jouw woning vergeleken wordt. Probeer zelf een inschatting maken of je woning er beter of slechter uitziet dan de referentiewoningen. Op basis van deze vergelijking weet je of de waarde indicatie reëel is of bijgesteld moet worden.

waarde woning gratis berekenen

Een huis kopen of verkopen?
Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen