Er zijn diverse manieren om online en gratis de waarde van je woning te berekenen. Als je de waarde  van je woning online gratis gaat berekenen, dan gaat het altijd om een waarde indicatie. Dat betekent dat  de waarde gebaseerd is op de data die online beschikbaar is. De waarde wordt bijvoorbeeld berekend aan  de hand van woningen die in de buurt te koop staan of net verkocht zijn.


Gratis waarde woning online berekenen

gmak berekent gratis online de waarde van je woning het programma van een externe partij. De waarde wordt bepaald op basis van een aantal gegevens. Het gaat onder andere om de woonoppervlakte. Deze informatie wordt opgehaald bij het kadaster. Het kan voorkomen dat de daadwerkelijke woonoppervlakte niet overeenkomt met de gegevens van het kadaster. Dit beïnvloedt de berekening van de waarde. Controleer daarom altijd goed of de gegevens kloppen.


Start de gratis berekening

Er verschijnt direct een waarde indicatie. Ook zie je de woonoppervlakte, perceeloppervlakte en het bouwjaar van je woning. Voor een toelichting op de gratis waarde berekening van je woning ga je vrijblijvend verder naar je verkoopsite. Bij het onderdeel ‘Prijs’ bij stap 1 klik je op de toelichting. Hier staan de referentiewoningen die gebruikt zijn om de waarde van je woning online te berekenen. Klopt het woonoppervlakte of perceeloppervlakte niet? Dit heeft invloed op de uitkomst van de waardeberekening.

Mochten de gegevens niet kloppen, dan is het is altijd mogelijk om opnieuw gratis de waarde van je woning te berekenen. Zorg dat je de juiste gegevens bij de hand hebt. Op deze manier krijg je snel een gratis indicatie van de waarde van je woning.


Waarde van een appartement

Woon je in een appartement? Dan is het niet mogelijk om direct gratis de waarde van je woning online te berekenen. Dit komt omdat het woonoppervlakte niet bekend is bij het kadaster. Je moet daarvoor het woonoppervlakte van het appartement handmatig invoeren.

Klik bij het blok over de waardebepaling op 'Vraag opnieuw waarde indicatie aan' en vul de juiste oppervlakte in. Laat weten dat het om een appartement gaat en je ontvangt direct een gratis berekening van je appartement. Benieuwd welke factoren allemaal van belang zijn voor de waarde van je woning? Lees er alles over.


Online gratis de waarde van je woning berekenen

Tijdens het gratis online berekenen van de waarde van je woning, wordt er afgegaan op referentiewoningen. Uiteraard spelen er meer factoren mee om de waarde van je woning online te bepalen. We geven je een duidelijke indicatie waarde. Kijk daarom naar de woningen waar jouw woning mee vergeleken wordt. Je kunt zelf een inschatting maken of je woning er beter of slechter uitziet dan de referentiewoningen. Op basis van deze vergelijking weet je of de waarde indicatie reëel is of bijgesteld moet worden.