Waardebepaling van je huis

1/13/2021 · Huis & hypotheek
Wil je de waarde van je woning berekenen? Dan kan binnen 30 seconden! Of je nou wel of niet je huis gaat verkopen.
Waardebepaling van je huis

Er zijn diverse mogelijkheden om de waarde van je huis te berekenen. gmak biedt de mogelijkheid om zelf een waardebepaling van je huis te doen. De waardebepaling van je huis wordt gedaan via een externe partij, waarbij er wordt gekeken naar woningen die bij jou in de buurt te koop staan of net verkocht zijn. Een uitgebreide versie van de waardebepaling van je huis vind je in een waarderapport.

Waardebepaling van je huis via gmak

De waarde van je woning berekenen kan heel makkelijk en snel. Het enige wat je hoeft te doen is je postcode of adres invoeren! De waarde van je huis wordt dan direct berekend. Naast de woningwaarde zie je ook direct de woonoppervlakte, perceeloppervlakte en het bouwjaar van je huis. Check eerst goed de woonoppervlakte. Deze heeft namelijk invloed op de uitkomst van de waardebepaling. Klopt deze niet? Geen probleem, klik op ‘aan de slag’ om de waarde opnieuw te berekenen met de juiste woonoppervlakte.

Klik op ‘Hoe komt deze waarde tot stand?’ om een nieuwe waarde indicatie te doen óf om erachter te komen naar welke referentiepanden er is gekeken. Wil je alleen een waardebepaling van je huis doen? Geen probleem! Het uitvoeren van een waardebepaling is voor iedereen mogelijk, of je nu wel of niet je huis gaat verkopen. Je hebt geen account nodig en er zijn geen verplichtingen. Er kan dus niks mis gaan!

waarde van je woning berekenen

Waarderapport

Ga je liever voor een wat uitgebreider document met meer inzichten over de waarde van je woning? Bestel dan een waarderapport bij Calcasa. Zij zijn gespecialiseerd in (geautomatiseerde) waardering en de statistische analyse van onroerend goed. In dit rapport staat de marktwaarde van je huis. Hierbij wordt rekening gehouden met de locatie, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar en perceeloppervlakte van het huis. De betrouwbaarheid is afhankelijk van hoeveel data er verzameld is door Calcasa.

Download een voorbeeld van een waarderapport om te zien hoe het rapport is opgebouwd. een voorbeeld van een waarderapport om te zien hoe het rapport is opgebouwd.

Vraagprijs bepalen

Op basis van de waardebepaling van je huis of het waarderapport stel je de vraagprijs vast. Deze vraagprijs hangt af van een aantal aspecten die niet meegenomen zijn bij de gratis waardebepaling. Denk hierbij aan het onderhoud van je woning en hoe oud je CV-ketel is, maar ook hoe snel je je woning bijvoorbeeld wil verkopen.

Advies bij waardebepaling

De meest uitgebreide en betrouwbare optie voor een waardebepaling van je huis, is een expert inschakelen voor advies. Iemand die zijn huis wil gaan verkopen en daarbij de hulp van een makelaar wil, nodigt meestal twee of drie makelaars uit. Dit eerste advies is altijd vrijblijvend, dus op deze manier kun je kosteloos een advies van een makelaar krijgen.

Waardebepaling van je huis

Doe vrijblijvend een waardebepaling van je huis. Of je nou je huis wilt verkopen of alleen nieuwsgierig bent. Je doet het met gmak!

waardebepaling van je huis

Een huis kopen of verkopen?
Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen