Waardebepaling van je huis

Wil je de waarde van je woning berekenen? Dan kan binnen 30 seconden! Of je nou wel of niet je huis gaat verkopen.
Bekijk alle tips
Waardebepaling van je huis

Er zijn diverse mogelijkheden om de waarde van je huis te berekenen. gmak biedt de mogelijkheid om zelf een waardebepaling van je huis te doen. De waardebepaling van je huis wordt gedaan via een externe partij, waarbij er wordt gekeken naar woningen die bij jou in de buurt te koop staan of net verkocht zijn. Een uitgebreide versie van de waardebepaling van je huis vind je in een waarderapport.

Waardebepaling van je huis via gmak

De waarde van je woning berekenen kan heel makkelijk en snel. Het enige wat je hoeft te doen is drie velden invullen en op de knop klikken. De waarde van je huis wordt dan direct berekend. Volg het stappenplan en ontdek het zelf!

Stappenplan:

  1. Ga naar gmak.nl
  2. Vul je postcode en huisnummer in
  3. Kies het type woning
  4. Klik op ‘bekijk je pagina’
  5. Bekijk direct de uitkomst

Naast de geschatte woningwaarde zie je ook direct de woonoppervlakte, perceeloppervlakte en bouwjaar van je huis. Check eerst goed de woonoppervlakte. Dit heeft namelijk invloed op de uitkomst van de waardebepaling. De eigenschappen van je woning pas je zelf gemakkelijk aan, nadat je op ‘aan de slag’ klikt.

Je komt automatisch bij stap 1 in het verkoopproces. Bij het onderdeel ‘Bepaal de vraagprijs’ kun je klikken op ‘Hoe komt deze waarde tot stand?’. Hier vind je de referentiewoningen die zijn gebruikt om de waarde van je huis te berekenen. Je kunt de woonoppervlakte wijzigen door naar ‘Nieuwe waarde indicatie’ te gaan.

Wil je alleen een waardebepaling van je huis doen? Geen probleem! Het uitvoeren van een waardebepaling kan iedereen doen, of je nu wel of niet je huis gaat verkopen. Je hebt geen account nodig en er zijn geen verplichtingen. Er kan dus niks mis gaan!

Waarderapport

Ga je liever voor een wat uitgebreider document? Bestel dan een waarderapport. In dit rapport staat de marktwaarde van je huis. De betrouwbaarheid is afhankelijk van hoeveel data er verzameld is door Calcasa. Zij zijn gespecialiseerd in (geautomatiseerde) waardering en de statistische analyse van onroerend goed. In het waarderapport wordt rekening gehouden met de locatie, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar en perceeloppervlakte van het huis. De locatie en woningkenmerken vormen de basis voor de selectie van vergelijkbare verkochte woningen.

Vraagprijs bepalen

Op basis van de waardebepaling van je huis of het waarderapport stel je de vraagprijs vast. Deze vraagprijs hangt af van een aantal aspecten die niet meegenomen zijn bij de gratis waardebepaling van je huis. Denk hierbij aan het onderhoud van je woning en hoe oud je CV-ketel is, maar ook hoe snel je je woning bijvoorbeeld wil verkopen.

Download een voorbeeld van een waarderapport om te zien hoe het rapport is opgebouwd.

Advies bij waardebepaling van je huis

De meest uitgebreide en betrouwbare optie voor een waardebepaling van je huis, is een expert inschakelen voor advies. De expert legt een aantal gegevens naast elkaar. Allereerst de uitkomst vanuit de waardebepaling van je huis die via gmak naar voren is gekomen. Daarnaast wordt gekeken naar de kenmerken en foto’s van het huis. Dit zijn verplichte onderdelen om een advies aan te vragen. Ook worden de wensen van de verkoper opgenomen. Wat is de gewenste opbrengst? Hoe snel moet de woning verkocht worden? En wil je een advies over de vraagprijs of de reële waarde van de woning? Op basis van deze gegevens ontvang je een e-mail met daarin het advies van de expert.

Waardebepaling van je huis

Doe vrijblijvend een waardebepaling van je huis. Of je nou je huis wilt verkopen of alleen nieuwsgierig bent. Je doet het met gmak!

Waardebepaling van je huis

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag
Juichende vrouw woning zelf verkocht