Er zijn diverse mogelijkheden om de waarde van je huis te berekenen. gmak biedt de  mogelijkheid om zelf een waardebepaling van je huis te doen. De waardebepaling van je huis  wordt gedaan via een externe partij, waarbij er gekeken wordt naar woningen die bij jou in de  buurt te koop staan. Een uitgebreide versie van de waardebepaling van je huis vind je in een  waarderapport. Mocht je liever persoonlijk advies willen, dan kan dat ook. De experts van gmak  kijken uitgebreid naar alle eigenschappen van je huis en de trends in de woningmarkt.

Waardebepaling van je huis via gmak

In een aantal stappen weet je de uitkomst van de waardebepaling van je huis. Zo werkt het:

  1. 1. Ga naar gmak.nl
  2. 2. Vul je postcode en huisnummer in
  3. 3. Kies het type woning
  4. 4. Klik op ‘bekijk je pagina’
  5. 5. Bekijk direct de uitkomst

Ook zie je meteen de woonoppervlakte, perceeloppervlakte en bouwjaar van je huis. Mocht de oppervlakte niet kloppen, dan heeft dit invloed op de uitkomst van de waardebepaling van je huis. De eigenschappen van je woning pas je zelf makkelijk aan door vrijblijvend verder te gaan naar je verkoopsite. Je komt automatisch bij stap 1 in het verkoopproces. Bij het onderdeel ‘Prijs’ klik je op de toelichting. Hier vind je de referentiewoningen die zijn gebruikt om tot de waardebepaling van je huis te komen. Je berekent de waarde opnieuw door zelf de oppervlaktes invullen.

Wil je enkel een waardebepaling van je huis? Geen probleem! Het uitvoeren van een waardebepaling van je huis kan iedereen doen, of je nu wel of niet je huis gaat verkopen. Je hebt geen account nodig, dus je bent zomaar klaar. De waarde bepalen bij een appartement is helaas niet mogelijk. Dit komt omdat de woonoppervlakte niet bekend is. Vul deze gegevens zelf in en bekijk hoeveel je appartement waard is.

Waarderapport

Een waarderapport is een uitgebreide versie van een waardebepaling van je huis. In het rapport staat de marktwaarde van je huis. De betrouwbaarheid is afhankelijk van hoeveel data er verzameld is door Calcasa. Ze zijn gespecialiseerd in (geautomatiseerde) waardering en de statistische analyse van onroerend goed. In het waarderapport wordt rekening gehouden met de locatie, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar en perceeloppervlakte van het huis. De locatie en woningkenmerken vormen de basis voor de selectie van vergelijkbare verkochte woningen. 

Op basis van de waardebepaling van je huis of het waarderapport stel je de vraagprijs vast. Deze vraagprijs hangt af van een aantal aspecten die niet meegenomen zijn bij de gratis waardebepaling van je huis. Wat is het onderhoud van je woning en hoe oud is de cv-ketel? Hoe snel wil je verkopen en wat is de gewenste opbrengst? Bekijk dit goed wanneer je de vraagprijs bepaalt. Mocht het niet lukken, schakel dan de hulp in van een expert via gmak. 

Download een voorbeeld van een waarderapport om te zien hoe het rapport is opgebouwd.


Advies bij waardebepaling van je huis

De meest uitgebreide en betrouwbare optie voor een waardebepaling van je huis, is door advies in te winnen van een expert. De expert legt een aantal gegevens naast elkaar. Allereerst de uitkomst vanuit de waardebepaling van je huis die via gmak naar voren is gekomen. Daarnaast wordt gekeken naar de kenmerken en foto’s van het huis. Dit zijn ook verplichte onderdelen, voordat je een advies kan aanvragen. Ook worden de wensen van de verkoper opgenomen. Wat is de gewenste opbrengst? Hoe snel moet de woning verkocht worden? En wil je een advies over de vraagprijs of de reële waarde van de woning? Op basis van deze gegevens ontvang je een e-mail met daarin het advies van de expert.


Waardebepaling van je huis

Doe vrijblijvend een waardebepaling van je huis. Of je nou je huis wilt verkopen of alleen nieuwsgierig bent. Je doet het met gmak!