Waarom goede plattegronden onmisbaar zijn bij de verkoop

6/15/2022 · Huis verkopen
Met plattegronden geef je een potentiële koper een goede indruk van de indeling van je huis. Wil jij zelf een plattegrond maken? Of wil je er graag een laten maken? Lees dan verder!
Waarom goede plattegronden onmisbaar zijn bij de verkoop

Wil je een plattegrond van je woning maken maar weet je niet hoe? Dan hebben we goed nieuws: tegenwoordig zijn er speciale programma's en apps beschikbaar, waarmee je makkelijk in 2D en zelfs 3D een plattegrond maakt. Om een goede plattegrond te maken is het belangrijk dat je de juiste afmetingen van je woning hebt. Ten slotte kun je het maken van een plattegrond ook uitbesteden.

Inmeten van je woning

Het inmeten van de woning is een belangrijke eerste stap bij het maken van een plattegrond. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt zelf aan de slag om de afmetingen vast te stellen, maar je kunt ook hulpmiddelen gebruiken. Ga je voor de ‘’ouderwetse’’ manier? Pak dan je rolmaat erbij. Daarnaast kun je ook een afstandmeter gebruiken!

Tip: Maak tijdens het inmeten een grove schets van je woning en zet hier de juiste afmetingen bij. Zo weet je precies om welke muur het gaat wanneer je de plattegrond gaat tekenen.

De app MagicPlan

Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Tegenwoordig zijn er verschillende programma's en apps beschikbaar die het jou makkelijk maken. Eén van deze apps is magicplan. Met de app maak je automatisch plattegronden van je woning en je kunt hem gratis downloaden in de App Store en Google Play. Met de camera van je telefoon ga je langs iedere muur. Zelfs de overgang tussen de verschillende ruimtes wordt vastgelegd. Zodra de plattegronden af zijn, sla je de bestanden op of je importeert ze naar Floorplanner.

Uit onderzoek van Floorplanner blijkt dat 54% van de huizenkopers langer een woning bekijkt wanneer er een plattegrond bij is.

Het programma Floorplanner

Via Floorplanner maak je gemakkelijk 2D of 3D plattegronden. Maak jij een eigen woningsite op gmak? Dan vind je een rechtstreekse koppeling met Floorplanner bij het onderdeel ‘Plattegrond’. Zodra je de maten van je woning weet, kun je beginnen. Je geeft aan waar de muren, deuren en ramen zitten. Zodra de basis van de plattegrond staat, kun je de verschillende ruimtes invullen. Plaats de bank, televisiemeubel en eethoek in de woonkamer. Geef per slaapkamer aan waar de bedden en kasten staan. Je hebt de keuze uit een grote bibliotheek met kant-en-klare elementen. Ieder element kun je schalen, zodat het precies past in de ruimte. Ben je klaar? Sla de afbeelding van je plattegrond op en voeg deze toe aan je woningsite.

Verschillende woonlagen en schuine wanden

Het is verstandig om voor iedere woonlaag een aparte plattegrond te maken. Houd daarbij rekening met de ruimtes waar de wanden schuin lopen. Hier vind je een stappenplan:

  • Houd een minimum hoogte van 1,5 m aan
  • Meet de schuine wanden op om te zien vanaf welk punt de hoogte meer dan 1,5 m is
  • Meet vanaf dat punt naar de muur om te zien hoe breed deze strook is
  • Gebruik in je plattegrond verschillende kleuren om een duidelijk onderscheid te maken tussen de vloer en de schuine muren
  • Bekijk de afbeelding in het voorbeeld hoe je schuine wanden het beste kunt aanduiden op een plattegrond

Een plattegrond laten maken

Je kunt de plattegronden voor je woning natuurlijk ook laten maken. Als je kiest voor extra gmak, dan worden er naast professionele foto’s en een woningvideo ook plattegronden gemaakt. Wij uploaden de producten naar je woningsite, dus hier hoef je zelf helemaal niks voor te doen.

Start met de verkoop van je huis

Het gebruik van Floorplanner is helemaal gratis via gmak. Start met de verkoop van je huis en maak je eigen plattegronden.. of besteed het uit!

ga aan de slag