Waarom goede plattegronden onmisbaar zijn bij verkoop huis

Bekijk alle tips
Waarom goede plattegronden onmisbaar zijn bij verkoop huis

Het maken van een plattegrond van je woning klinkt vaak ingewikkelder dan het is. Tegenwoordig zijn er speciale programma's en apps beschikbaar, waarmee je makkelijk in 2D en zelfs 3D een plattegrond maakt. Om een goede plattegrond te maken is het belangrijk dat je de juiste afmetingen van je woning hebt.

Inmeten van je woning

Het inmeten van de woning is een belangrijk onderdeel bij het maken van een plattegrond. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Je kunt zelf aan de slag om de maten van je woning vast te leggen. Dit kan op de ouderwetse manier met een rolmaat of je gebruikt een afstandsmeter.

Tip: Maak tijdens het inmeten een grove schets van je woning en zet hier de juiste afmetingen bij. Zo weet je precies om welke muur het gaat wanneer je de plattegrond gaat tekenen.

De app MagicPlan

Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Tegenwoordig zijn er verschillende programma's en apps beschikbaar die het jou makkelijk maken. Één van deze apps is MagicPlan. De app is beschikbaar voor IOS en Android. Met de app maak je automatisch plattegronden van je woning. Met de camera van je telefoon ga je langs iedere muur. Zelfs de overgang tussen de verschillende ruimtes wordt vastgelegd. Voor iedere plattegrond betaal je € 2,99 of je neemt een abonnement die je na afloop weer stop zet. Zodra de plattegronden af zijn, sla je de bestanden op of je importeert ze naar Floorplanner.

Het programma Floorplanner

Via Floorplanner, maak je gemakkelijk in 2D of 3D plattegronden. Met Floorplanner is het ook mogelijk om je plattegronden aantrekkelijker te maken. Zo is het mogelijk om de ruimte in 3D uit te werken, zodat potentiële kopers het gevoel krijgen al in de woning te stappen.

Je kunt beginnen met Floorplanner, zodra je de maten van je woning weet. Je geeft aan waar de muren, deuren en ramen zitten. Zodra de basis van de plattegrond staat, kun je de verschillende ruimtes invullen. Plaats de bank, televisiemeubel en eethoek in de woonkamer. Geef per slaapkamer aan waar de bedden en kasten staan. Je hebt de keuze uit een grote bibliotheek met kant-en-klare elementen. Ieder element kan je schalen, zodat het precies past in de ruimte. Ben je klaar? Sla de afbeelding van je plattegrond op en voeg deze toe aan je verkoopsite.

Wist je dat...

uit onderzoek van Floorplanner is gebleken dat 54% van de huizenkopers langer een woning bekijkt wanneer er een plattegrond bij zit?

Werk de plattegronden uit

Via gmak maak jij je eigen verkoopsite door je postcode en huisnummer in te vullen. Je komt dan in je eigen verkoopomgeving, waar je alle gegevens over je woning invult. Bij het onderdeel ‘plattegronden’ vind je een rechtstreekse koppeling met Floorplanner. Je maakt dus gemakkelijk je plattegronden vanuit je eigen verkoopomgeving. Ga jij voor een 2D of 3D plattegrond?

Verschillende woonlagen en schuine wanden

Het is verstandig om voor iedere woonlaag een aparte plattegrond te maken. Houd daarbij rekening met de ruimtes waar de wanden schuin lopen. Bij die ruimtes worden dezelfde regels gehanteerd als bij het bepalen van het woonoppervlakte.

Stappenplan schuine wanden

  • Houd een minimum hoogte van 1.5m aan
  • Meet de schuine wanden op om te zien vanaf welk punt de hoogte meer dan 1.5m is
  • Meet vanaf dat punt naar de muur om te zien hoe breed deze strook is
  • Gebruik in je plattegrond verschillende kleuren om een duidelijk onderscheid te maken tussen de vloer en de schuine muren
  • Bekijk de afbeelding in het voorbeeld hoe je schuine wanden het beste kunt aanduiden op een plattegrond

Start met de verkoop van je huis

Het gebruik van Floorplanner via gmak is helemaal gratis. Start met de verkoop van je huis en maak je eigen plattegronden.

Ga aan de slag

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag
Juichende vrouw woning zelf verkocht