Waarom je een perfecte woningvideo wilt maken

Met een video kun je een potentiële koper al vóór de bezichtiging enthousiast maken. Direct aan de slag? Maak zelf een video of schakel een professional in!
Bekijk alle tips
Waarom je een perfecte woningvideo wilt maken

Een video houdt de aandacht van een potentiële koper langer vast en brengt de sfeer van de woning goed over. Daarnaast triggeren bewegende beelden kijkers sneller om een bezichtiging aan te vragen. Maak je een persoonlijke video? Dan kun je het vertrouwen bij potentiële kopers vergroten. Hierdoor zullen ze sneller contact met je opnemen!

Er zijn verschillende manier van filmen. Je kunt een algemene video maken van je woning, maar je kunt ook gaan vloggen, waarbij je een rondleiding geeft door je woning. Vind je het moeilijk om zelf een video te maken? Schakel dan onze hulp in!

Zelf een video maken

Een veelgebruikte soort video is de zogenaamde ‘walktrough’. Tijdens een walktrough wordt een bezichtiging nagebootst en geef je de potentiële kopers alvast een rondleiding door de woning. Met de walktrough video kun je de kijker alvast enthousiast maken over de woning. Er wordt meestal niet gesproken in een walktrough video. Wil je de video versterken met gesproken tekst en maak je het liever wat persoonlijker? Kies dan voor een vlog over je woning. Het voordeel hiervan is dat je de sterke punten nog extra kunt benadrukken.

Tips voor het maken van een video

  • Film altijd horizontaal.
  • Zorg ervoor dat je tijdens het maken van de video een logisch volgorde aanneemt. Begin altijd buiten aan de voorkant van je woning, vervolgens de gang, woonkamer, keuken, trap naar boven, slaapkamers, badkamer, zolder en tot slot de tuin met eventuele garage en/of berging. Op deze manier ziet de potentiële koper goed hoe de woning in elkaar steekt.
  • Laat de video maximaal 3 minuten duren om potentiële kopers geboeid te houden.
  • Sluit de video af met een oproep om iets te doen, bijvoorbeeld ‘vraag nu een bezichtiging aan’. Dit kun je zelf benoemen of als tekst toevoegen aan je video.
  • Kies je voor het maken van een vlog over je woning? Onthoud dan goed dat het om de woning gaat. Benadruk de sterke kanten van je woning en maak mensen enthousiast.

Laat een professionele video maken

Zie je het niet zitten om zelf een video te maken? Laat dit dan over aan een professional! Je kunt de video bestellen in je dashboard onder ‘Upload je foto’s’. Voor €95 komt er een fotograaf/videograaf langs, die ook direct mooie foto’s van je woning maakt. Na het plaatsen van de bestelling wordt er (op werkdagen) binnen 24 uur contact met je opgenomen om een afspraak in te plannen.

Benieuwd hoe deze woningvideo eruit ziet?

Bekijk hier een voorbeeld

Klaar? Uploaden en delen maar!

Is je video klaar om getoond te worden aan potentiële kopers? Top! Nu hoef je hem alleen nog maar toe te voegen aan je verkoopsite. Dit is heel simpel: je upload de video op YouTube, je kopieert de link en plakt hem vervolgens in het invulveld in je dashboard. Klik op het plusje en voilà, de video wordt toegevoegd. Als je via gmak een video bestelt, dan zorgen wij ervoor dat de video op je verkoopsite terecht komt. Daarnaast is de video natuurlijk heel geschikt om te delen via je social media!

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag
Juichende vrouw woning zelf verkocht