Waarom je een perfecte woningvideo wilt maken

4/27/2021 · Huis verkopen
Met een video kun je een potentiële koper al vóór de bezichtiging enthousiast maken. Direct aan de slag? Maak zelf een video of schakel een professional in!
Waarom je een perfecte woningvideo wilt maken

Een video houdt de aandacht van een potentiële koper langer vast en brengt de sfeer van de woning goed over. Daarnaast triggeren bewegende beelden kijkers sneller om een bezichtiging aan te vragen. Maak je een persoonlijke video? Dan kun je het vertrouwen bij potentiële kopers vergroten. Hierdoor zullen ze sneller contact met je opnemen!

Er zijn verschillende manier van filmen. Je kunt een algemene video maken van je woning, maar je kunt ook gaan vloggen, waarbij je een rondleiding geeft door je woning. Vind je het moeilijk om zelf een video te maken? Schakel dan onze hulp in!

Zelf een video maken

Een veelgebruikte soort video is de zogenaamde ‘walktrough’. Tijdens een walktrough wordt een bezichtiging nagebootst en geef je de potentiële kopers alvast een rondleiding door de woning. Met de walktrough video kun je de kijker alvast enthousiast maken over de woning. Er wordt meestal niet gesproken in een walktrough video. Wil je de video versterken met gesproken tekst en maak je het liever wat persoonlijker? Kies dan voor een vlog over je woning. Het voordeel hiervan is dat je de sterke punten nog extra kunt benadrukken.

Tips voor het maken van een video

  • Film altijd horizontaal.
  • Zorg ervoor dat je tijdens het maken van de video een logisch volgorde aanneemt. Begin altijd buiten aan de voorkant van je woning, vervolgens de gang, woonkamer, keuken, trap naar boven, slaapkamers, badkamer, zolder en tot slot de tuin met eventuele garage en/of berging. Op deze manier ziet de potentiële koper goed hoe de woning in elkaar steekt.
  • Laat de video maximaal 3 minuten duren om potentiële kopers geboeid te houden.
  • Sluit de video af met een oproep om iets te doen, bijvoorbeeld ‘vraag nu een bezichtiging aan’. Dit kun je zelf benoemen of als tekst toevoegen aan je video.
  • Kies je voor het maken van een vlog over je woning? Onthoud dan goed dat het om de woning gaat. Benadruk de sterke kanten van je woning en maak mensen enthousiast.

Laat een professionele video maken

Zie je het niet zitten om zelf een video te maken? Laat dit dan over aan een professional! Als je kiest voor extra gmak dan komt er een fotograaf/videograaf bij je langs om je woning in beeld te brengen. Naast foto’s en plattegronden wordt er ook een video van je woning gemaakt. Dit kan allemaal in één afspraak en daarna zorgen wij ervoor dat alle producten in je dashboard of op je woningsite terecht komen. Zo wordt je woning optimaal gepresenteerd!

Benieuwd hoe deze woningvideo eruit ziet?

bekijk hier een voorbeeld

Klaar? Uploaden en delen maar!

Is je video klaar om getoond te worden aan potentiële kopers? Top! Nu hoef je hem alleen nog maar toe te voegen aan je woningsite. Dit kan op 2 manieren: je kunt de video vanuit je bestanden uploaden of een YouTube link invullen. Als je voor extra gmak gaat, dan uploaden wij de video voor je en hoef je zelf niks te doen. Daarnaast is de video natuurlijk heel geschikt om te delen via social media!