Waarom je voor een open huis kiest, of juist niet!

Bekijk alle tips
Waarom je voor een open huis kiest, of juist niet!

Wat is de beste aanpak om je woning te laten zien aan potentiële kopers? Kies je voor bezichtigingen of een open huis? De keuze maak je het beste door af te wachten hoeveel aanvragen voor bezichtigingen er binnen komen. Bij veel aanvragen zijn persoonlijke bezichtigingen bijna niet haalbaar. Indien dit het geval is, kun je het beste besluiten om een open huis in te plannen. Je stelt via gmak heel simpel iedereen op de hoogte van de datum en het tijdstip dat je open huis plaats vindt.

Voordelen bezichtigingen

Het grootste voordeel van een bezichtiging is dat je de rondleiding persoonlijk geeft. Je hebt direct contact met de potentiële kopers, dus je betrekt ze bij het verhaal. Wanneer ze vragen hebben kunnen ze die ook direct aan jou stellen. Het nadeel van bezichtigingen is dat het relatief veel tijd in beslag neemt. Gemiddeld duurt een bezichtiging een half uur. Plan je meerdere bezichtigingen achter elkaar? Dan raden we aan om een kwartier tussen de bezichtigingen in te laten zitten. Zo voorkom je dat je een bezichtiging moet afkappen omdat de volgende kijkers alweer klaar staan.

Voordelen open huis

Het voordeel van een open huis is dat de potentiële kopers niet een afspraak hoeven in te plannen, waardoor de drempel vaak lager ligt om langs te komen. Als verkoper heb je alle geïnteresseerden op één dag. Dat bespaart veel tijd. Soms komt het voor dat veel kijkers tegelijk langskomen. In dat geval kan het soms lastig zijn om iedereen een persoonlijke rondleiding te geven. Plan een open huis ruim van te voren in en breng iedereen op de hoogte. Het is verstandig om via je social media kanalen een bericht te publiceren. Het is ook goed om een poster op te hangen en een sticker op het ‘Te koop bord’ te plakken.

Wat betreft het rondleiden van de kijkers is er geen goed of fout, kies welke manier het beste bij jou past. Ben je klaar om een rondleiding door jouw woning te geven?

Start met verkopen

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag

Juichende vrouw woning zelf verkocht