Waarom juist nú het moment is om je huis te verkopen

Bekijk alle tips
Waarom juist nú het moment is om je huis te verkopen

De beste tijd om je woning te verkopen, in welke tijd van het jaar is dat? Voor je woningpresentatie is de mooiste tijd van het jaar nu aangebroken. Wil jij je woning gratis door een professionele fotograaf laten vastleggen? Bekijk dan onze nazomer-actie! Lees waarom juist nu hét moment is om je huis te koop te zetten.

De beste tijd van het jaar

Je vraagt je vast af wat voor invloed de periode heeft op je verkoopkansen. Woningen staan het hele jaar door toch te koop? Dat klopt, maar het is wel goed om na te denken over het moment waarop je de woning in de verkoop zet.

Uit cijfers van de afgelopen jaren is gebleken dat er in januari weinig woningen worden gekocht. Het is daarom niet verstandig om in deze maand je woning op de markt te zetten. Iedereen is nog aan het nagenieten van de feestdagen. Vanaf februari lopen de cijfers met verkochte woningen weer flink op. Hetzelfde geldt voor de zomervakantie. Wanneer iedereen druk bezig is met de voorbereidingen van de vakantie of al op vakantie is, gaat niemand zich druk maken om een nieuwe woning. Het is gebleken dat er in januari en tijdens de zomervakantie relatief weinig woningen verkocht worden.

Overweeg je om je woning in de verkoop te zetten? Wacht dan de juiste periode af. Tot die tijd hoef je niet stil te zitten, want je kunt alvast mooie foto's maken van je woning. Daar helpt het zonnetje weer heel goed bij!

De rentes zijn laag

Verkopen betekent dat je ook op zoek moet gaan naar een nieuwe woning. Woningen worden momenteel heel snel verkocht. Heb je een mooie woning gevonden, reageer daar dan snel op. Je kunt de woning kopen onder voorbehoud verkoop eigen woning. Dit betekent dat de koop van je nieuwe woning pas definitief is, wanneer je oude woning verkocht is. Dit voorbehoud geeft jou zekerheid, maar is voor de verkopers niet heel gunstig. Ze moeten dan wachten op de verkoop van jouw woning. Dat woningen snel verkocht worden, geldt natuurlijk ook voor jouw woning. Wees dus niet te bang over de verkoop van je eigen woning.

Wanneer je een andere woning koopt, heb je misschien wel een nieuwe hypotheek nodig. Het grote voordeel van het afsluiten van een hypotheek in deze tijd zijn de lage rentes. Bij alle hypotheekverstrekkers zijn de rentes nog nooit zo laag geweest. Dat maakt het extra aantrekkelijk om juist nú een nieuwe woning te kopen en dag te zeggen tegen je oude woning.

Profiteer van de gratis fotoservice

gmak stuurt je graag een beetje in de goede richting. We sturen een professionele fotograaf langs om je woning er goed op te zetten. Helemaal gratis.

Hoe krijg ik gratis fotografie?

  • Registreer je op gmak.nl
  • Start met het aanmaken van je verkoopsite
  • In stap 1 bestel je gratis professionele fotografie
  • Rond de bestelling af

Na het plaatsen van de bestelling wordt er contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak. Indien je ook een woningvideo of plattegronden van de woning wilt, kun je dit direct mee bestellen.

Profiteer nu van de gratis fotoservice

Start met verkopen

Meer waardevolle tips? Download ons gratis e-book

Wij weten precies waar je op moet letten als je zelf je huis gaat verkopen. De zeven belangrijkste tips hebben we gebundeld voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en ontvang ons e-book gratis in jouw mailbox.

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag

Juichende vrouw woning zelf verkocht