Wat is stille verkoop van je woning en hoe werkt dit?

12/6/2019 · Financieel
Zit jij eraan te denken om je woning te verkopen, maar wil je dit nog niet direct aan het publiek bekend maken? Misschien is stille verkoop iets voor jou!
Wat is stille verkoop van je woning en hoe werkt dit?

Het voordeel van stille verkoop is dat je woning niet zomaar door iedereen bekeken kan worden. Je hebt geen ‘te koop’ bord in de tuin en je bepaalt zelf hoe actief je woning wordt gepromoot onder potentiële kopers. Benieuwd naar de opties? Lees dan snel verder!

Voor wie is stille verkoop geschikt?

Een woning in de stille verkoop zetten zien we bij verschillende groepen verkopers. De redenen lopen vaak erg uiteen. Denk aan verkopers die geen haast hebben en die de verkoop niet aan het publiek bekend willen maken. Ook verkopers van bijzondere objecten, zoals oude monumenten, schoolgebouwen en molens kiezen vaak voor stille verkoop. Zo krijgen ze geen mensen over de vloer die enkel het object willen bezichtigen uit nieuwsgierigheid. Soms zien we ook dat verkopers vooraf een screening wensen van potentiële kopers. Dit zien we vaak bij mensen met een duur object.

In een enkel geval komt het voor dat de verkoper een bekende Nederlander is. Bekende Nederlanders kiezen vaak voor stille verkoop vanwege privacy.

Verschillende opties bij stille verkoop

De mate waarin je een woning in de stille verkoop zet kan verschillen. Soms kiezen mensen ervoor om het enkel bij een makelaar neer te leggen. Er is dan geen zichtbare promotie voor de woning. Er wordt dan vooral gekeken binnen het bestaande netwerk van de makelaar.

Alleen online promoten

Vaak wordt ervoor gekozen om een woning wel online te promoten op bijvoorbeeld een website van een makelaar. Funda wordt hierbij dan vaak overgeslagen. Hierdoor trek je alleen potentiële kopers die gericht op zoek zijn naar een woning in de regio.

'Als verkoper bepaal je zélf de mate van promotie van je woning'

De touwtjes zelf in handen betekent:

gmak.nl
Helemaal zelf doen
Traditionele makelaars
Kan helemaal gratis
Direct contact met de kopers
Gratis online promotie met groot bereik
Gratis verkoopbox met 'te koop' bord
Een waterdicht koopcontract
Uitgebreide kennis(bank) van de woningmarkt

Stille verkoop doe je zelf met gmak

Indien jij je woning in de stille verkoop wilt zetten met enkel online promotie, dan is het zelf verkopen via gmak een hele goede optie. Je verstrekt dan zelf de URL van je verkooppagina aan potentiële kopers, van wie jij denkt dat ze oprechte interesse hebben. Je woning is dan ook te zien via de website van gmak. Vanzelfsprekend kies je dan niet voor de optie van de gratis promotiematerialen, zoals het ‘Te Koop’ bord, posters en flyers.

Je kiest dus helemaal zelf de mate waarin jij bekendheid wilt geven aan de verkoop van je woning!

Geen makelaarskosten

Nog een groot voordeel van je woning in de stille verkoop zetten via gmak, is dat je geen hoge makelaarskosten hebt.

Het is dus makkelijk en vrijblijvend om rustig te beginnen met de verkoop van je woning. Ben je toe aan meer promotie? Dan kun je alsnog de gratis promotiematerialen inzetten. Je hebt de verkoop van je woning dus helemaal zelf in de hand!

Zet je huis in de stille verkoop

Huis gekocht? Dan heb je een taxatierapport nodig!

Om een hypotheek te krijgen op je nieuwe huis, ben je als koper verplicht om een gevalideerd taxatierapport aan te leveren bij je geldverstrekker. Via gmak krijg je nu een leuke korting!

  • €50 korting op je taxatierapport
  • Geaccepteerd door alle banken
  • 100% onafhankelijke taxateur met kennis van jouw buurt
  • Snel je taxatierapport in huis

Vraag jouw tarief aan voor je taxatierapport.