Wat houdt elke woningstatus in en welke woningstatus moet ik kiezen?

3/23/2021 · Verkoop
Op gmak heb je de keuze uit de verkoopstatussen te koop of open voor bod. Weet je nog niet voor welke verkoopstatus je moet gaan? Lees dan verder!
Wat houdt elke woningstatus in en welke woningstatus moet ik kiezen?

In het woningaanbod van gmak krijgen bezoekers niet alleen de adresgegevens en de vraagprijs te zien, maar ook de woningstatus van een woning. Wat zijn nu precies de verschillen en wanneer kies je welke woningstatus? We leggen het je graag uit!

Open voor bod

Bij Open voor bod staat jouw woning in ons woningaanbod en heeft een geïnteresseerde de mogelijkheid om jou als verkoper een bericht te sturen met een vraag. Daarnaast kan hij of zij direct een bod uitbrengen maar geen bezichtiging inplannen. Selecteer deze woningstatus als je geen concrete plannen hebt om (binnenkort) te verhuizen maar je wel openstaat voor een goed bod. Zo loop je nooit een prachtige kans mis! Dit is ook een simpele manier om de interesse in je woning te peilen; je kunt de statistieken van de woningsite bekijken om te zien hoeveel mensen jouw woning hebben bekeken.

Huis te koop

Deze status spreekt voor zich: je bent op zoek naar de beste koper voor jouw huis en iedereen mag het weten! Je bent er klaar voor om bezichtigingen te gaan inplannen, biedingen te ontvangen en je huis te verkopen. De woningsite staat live met daarop de gegevens en foto's van jouw woning, wij starten de Woningbooster en kunt het gratis verkooppakket aanvragen met daarin o.a. het te koop bord voor op het raam. Geïnteresseerden kunnen jou een bericht sturen via de woningsite, een bezichtiging inplannen of direct een bod doen op jouw huis.

Samengevat de contactmogelijkheden per woningstatus

Open voor bod

Vragen/berichten ontvangen
Biedingen ontvangen
Bezichtigingsaanvragen ontvangen

Te koop

Vragen/berichten ontvangen
Biedingen ontvangen
Bezichtigingsaanvragen ontvangen

Met de verschillende verkoopstatussen die je kunt kiezen, zit je altijd goed bij het claimen van je woning en het maken van je woningsite. Zorg dat je geen biedingen misloopt en ga aan de slag met je woningsite!

Aan de slag

Naast de status die je als verkoper kiest voor je woning, zijn er tijdens het verkoopproces nog 3 statussen die je tegen kunt komen.

Onder bod

Wanneer een huis onder bod staat betekent dit niet dat een andere koper helemaal geen kans meer maakt op de woning. Onder bod betekent dat de verkoper in onderhandeling is met een serieus geïnteresseerde. Alsnog is een andere koper(s) in de gelegenheid het huis te bezichtigen en zelfs een bod uit te brengen. Pas als beide koper en verkoper de koopakte hebben getekend, is er geen mogelijkheid meer om tussen de koop te komen.

Verkocht onder voorbehoud

Bij de woningstatus verkocht onder voorbehoud is er een (voorlopig) koopcontract getekend maar is de woning nog niet definitief verkocht. Er zijn verscheidene voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat de koop definitief is. Veelal is dit onder voorbehoud van financiering, 3 dagen bedenktijd en/of bouwtechnische keuring. Is de woning verkocht onder voorbehoud? Dan kan een nieuwe geïnteresseerde de verkoper laten weten dat hij/zij serieus geïnteresseerd is en misschien nog wel een bezichtiging doen. Stel dat de andere koper de financiering niet rond krijgt.. Dan maakt de ander nog een kans! Een bod uitbrengen kan echter niet, daarvoor moet het huis eerst weer op te koop of open voor bod gezet worden door de verkoper

Verkocht

Wanneer de voorwaarden die in het koopcontract zijn opgenomen zijn vervallen of verlopen, is de woning verkocht en ga je verder met de oplevering, het passeren bij de notaris en de uitbetaling van de koopsom. De woning is dan verkocht!

Profiteer van €200 korting op de advieskosten voor je hypotheek

Je hypotheek online regelen? Dat kan! Met Rabo Samen Online voor Hypotheken.

  • Makkelijk online regelen, wanneer het jou uitkomt
  • Persoonlijk hypotheekgesprek via video
  • €200,- korting op je advieskosten