Zelf je huis verkopen

8/14/2020 · Huis verkopen
De consument wil onderdeel zijn van het verkoopproces en zelf keuzes maken, ook bij het verkopen van een woning. Groot gelijk, want zelf je huis verkopen is leuk en stukken voordeliger.
Zelf je huis verkopen

Via gmak vind je alle informatie die je nodig hebt om zelf je huis te verkopen. Van het aanbieden van je woning tot en met de overdracht, alle stappen doorloop je via gmak. Bij iedere stap krijg je de informatie die je nodig hebt. En kom je er niet uit, dan is er altijd de mogelijkheid om een expert in te schakelen. Zelf je huis verkopen was nog nooit zo leuk om te doen!

Maak je eigen woningsite

Via gmak maak je in een handomdraai je eigen woningsite. Presenteer je woning door foto’s en eventueel plattegronden en video’s toe te voegen. Je kunt dit gemakkelijk zelf doen, maar je kunt ook een professionele fotograaf inschakelen. Hij of zij komt bij je langs en wij uploaden de foto’s, plattegrond(en) en een woningvideo naar je woningsite.

Daarnaast vul je de eigenschappen en kenmerken van je huis in. Deze gegevens zijn terug te vinden in het taxatierapport dat je hebt gekregen toen je het huis kocht. Vul de sterke punten van je huis in en laat weten waarom jij al die jaren zo fijn hebt gewoond in het huis. Tot slot vul je in wanneer je beschikbaar bent voor de bezichtigingen. Als alle gegevens zijn ingevuld, is je woningsite klaar om live te gaan. Publiceren maar!

Promoot je huis via social media

De voorbereidingen zijn getroffen, het zelf verkopen van je huis kan nu echt beginnen. Zodra je woningsite gepubliceerd is, kan de verkoop aan de grote klok gehangen worden. Je kunt een promotieplan downloaden, waarin een opzet staat voor de eerste 13 weken. Vraag daarnaast een gratis verkoopbox aan, met een te koop bord, een raamposter en een buurtmailing. Hang het te koop bord op een opvallende plek, zodat iedereen die door je straat loopt, fietst of rijdt weet dat je huis te koop staat.

Ook online kun je je woning promoten. Gemakkelijk en helemaal gratis! Download bijvoorbeeld de woningbrochure die automatisch gegenereerd wordt. De potentiële kopers die je woningsite bezoeken, kunnen deze brochure ook gratis downloaden. Onderschat ook de kracht van social media niet. Deel je woningsite op Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, ga zo maar door.

Hulp bij de promotie: de Woningbooster

De promotie van je woning laten we niet helemaal aan jou over, we helpen je een handje! Zodra je woningsite online staat, lanceren we de Woningbooster. Dit houdt in dat we je woning delen via een bericht op Facebook en dat we advertenties inplannen. Hiermee bereiken we gemiddeld 7.000+ potentiële kopers per woning. Door onze kennis en algoritmes wordt je woning zelfs opnieuw getoond aan mogelijke geïnteresseerden. We stoppen niet eerder met onze inspanningen en campagnes voordat meer dan 1.000 personen jouw woningsite bezocht hebben.

Begeleid de bezichtigingen (of open huis)

De eerste potentiële kopers hebben zich gemeld! Tijd om een rondleiding te geven om zelf je huis te verkopen. Dit doe je door bezichtigingen of een open huis in te plannen. Het voordeel van bezichtigingen is dat je veel persoonlijk contact hebt. Een bezichtiging neemt in verhouding wel veel tijd in beslag. Wanneer er veel belangstelling is voor je huis, maak je het jezelf een stuk makkelijker door een open huis in te plannen. Het voordeel van zelf je huis verkopen is dat jij de keuze maakt! Niks moet, alles kan.

Onderhandel met potentiële kopers

Zodra er een bod is binnengekomen, ontvang je hierover bericht. Bij ‘Onderhandelingen’ staat een overzicht met alle ontvangen biedingen. Je kunt via de chat reageren op het bod. Het is logisch dat je even goed wilt nadenken voordat je reageert. Laat de andere partij weten dat je het bod hebt ontvangen en in overweging neemt. Het onderhandelen doe je via de chat of telefonisch. Goeie deal gemaakt? Op naar een waterdichte koopovereenkomst!

Leg de afspraken vast in een koopovereenkomst

Alle afspraken worden opgenomen in een koopovereenkomst. Deze koopovereenkomst stel je zelf op, aan de hand van het voorbeeld dat je kunt downloaden bij ‘Koopovereenkomst’. Na het invullen van de koopovereenkomst kun je een juridische check aanvragen, om er zeker van te zijn dat er geen onjuistheden in het contract staan. Wil je de overeenkomst liever opstellen door een expert? Dat kan natuurlijk ook. Jij bepaalt!

Rond de verkoop af tijdens de overdracht

De verkoop wordt tijdens de overdracht afgerond. Er vindt een sleuteloverdracht plaats bij de notaris. Welke notaris, dat bepaalt de kopende partij. Voordat jullie naar de notaris gaan, is er nog een eindinspectie. De verkopende en kopende partij lopen samen door de woning voor een laatste check. Zo worden bijvoorbeeld de meterstanden opgeschreven. Voor de eindinspectie is een apart formulier te downloaden. Als dit is afgerond, heb je het hele proces doorlopen. Je kunt trots op jezelf zijn. Je hebt zelf je huis verkocht!

Verkort stappenplan om zelf je huis te verkopen

  • Begin met het maken van je eigen woningsite via gmak
  • Upload mooie foto’s, video’s en plattegronden
  • Vul de eigenschappen en kenmerken van je huis in
  • Benoem de sterke punten van je woning
  • Geef in je profiel aan waarom je al die jaren zo fijn hebt gewoond in het huis
  • Geef je beschikbaarheid op voor bezichtigingen of een open huis

start met het zelf verkopen van je huis