Zo maak jij je badkamer klaar voor de verkoop

8/8/2019 · Verkoop
Om het maximale uit de verkoop van je woning te halen, is het goed dat alle ruimtes in de woning er verzorgd uitzien. Dat geldt ook voor de badkamer!
Zo maak jij je badkamer klaar voor de verkoop

De badkamer is de ruimte waar je jezelf opfrist, dus het is belangrijk dat het er schoon netjes uitziet. Met de volgende tips ben je verzekerd dat je badkamer klaar is voor de verkoop.

Hoe verouderd is de badkamer?

Voor je het weet gaat je badkamer alweer flink wat jaren mee. Dus stel jezelf de vraag: hoe verouderd is mijn badkamer? Een verouderde badkamer kan een minpunt zijn bij een woning die er verder goed uitziet. Het verbouwen van de badkamer is een relatief grote investering, maar je kunt met een aantal kleine veranderingen de badkamer flink vernieuwen. Bijvoorbeeld door de tegels te schilderen. Zorg dat je goede verf gebruikt, die geschikt is voor badkamers. Daarnaast kan het vervangen van die ouderwetse spiegel een groot verschil maken. Dit geldt ook voor de wc bril of douche kop. Wanneer dit er weer netjes uitziet, geef je een hele andere indruk op de foto's of tijdens een bezichtiging.

Kijk naar de kleine gebreken

Een badkamer is een vochtige ruimte die vaak intensief gebruikt wordt. Hierdoor ziet een badkamer er niet altijd even fris uit. Denk bijvoorbeeld aan roest plekken of kalkaanslag. Je kunt dit gemakkelijk verhelpen met de juiste schoonmaakmiddelen, zo lijkt de ruimte een stuk schoner en frisser. Ook ontstaat er vaak schimmel in de kit randen. Het verwijderen en opnieuw aanbrengen van kit is een klein klusje wat een groot verschil maakt. Kijk tot slot ook naar de apparatuur in de ruimte. Lekt de kraan en doen de lampen het niet allemaal? Tijdens het maken van de foto's kun je dit nog wel verbergen, maar zodra er potentiële kopers langskomen is het handig dat deze kleine gebreken opgelost zijn.

TIP: Het belangrijkste is dat de ruimte er verzorgd uitziet. Tijdens de bezichtiging is het daarom ook fijn als de ruimte lekker en fris ruikt.

Opvallende kleuren en spullen

Houd jij van opvallende kleuren en is dat ook terug te zien in je badkamer? Dat ziet er gezellig en vrolijk uit, maar valt niet bij iedereen in de smaak. Een rustig en frisse ruimte maakt meer indruk op potentiële kopers dan een ruimte vol uitgesproken kleuren. Kijk in hoeverre je accessoires kan opruimen en de ruimte rustig kan maken. Dit geldt ook voor je verzameling bad eendjes. Ruim deze spullen op voordat je foto's maakt van de ruimte of een rondleiding geeft tijdens de bezichtiging. Alles wat in het zicht ligt, kan afleiding zijn. Dit geldt ook voor de standaard spullen die terug te vinden zijn in een badkamer. Zorg dat de was allemaal in de wasmanden ligt en de shampoo flessen en scheermesjes opgeborgen zijn.

Klaar voor de verkoop

Jouw badkamer is helemaal verkoopklaar! Voordat je gaat verkopen is het goed om bij iedere ruimte na te denken over welke voorbereidingen je moet treffen. Over het algemeen geldt dat kleuren en geuren een belangrijk onderdeel zijn om de indruk te maken bij potentiële kopers. Benieuwd hoe je met de juiste geuren en kleuren je woning snel verkoopt?

Alles over styling bij verkoop

Bezig met verhuizen? Wij hebben de kortingen!

Loop geen kortingen mis en claim kortingsvouchers bij verschillende partners. Korting op o.a. taxatie, energielabel, verhuizing, hypotheek en meer!

Claim unieke kortingen