De voordelen van gmak

Met de slimme tools en kant-en-klare bestanden, verkoop jij je huis met gmak. Lees hieronder de voordelen. Heb je toch hulp nodig? We helpen je graag.

Gratis waarde indicatie

Binnen 30 seconden weten wat je huis waard is, dat kan op gmak. Je hoeft alleen maar je postcode, huisnummer en het type woning in te voeren. De waarde wordt direct berekend op basis van vergelijkbare woningen in de buurt. Check eerst even of de woonoppervlakte klopt. Dit heeft namelijk invloed op de uitkomst van de berekening. Klopt het getal niet? Dan kun je dit eenvoudig aanpassen. Met één druk op de knop wordt de waarde van je woning opnieuw berekend. Easy! Op basis van de uitkomst kun je nu je vraagprijs vaststellen.

Bereken de waarde van je woning
Man die waarde van woning berekend om zelf woning te verkopen

Jouw unieke verkoopsite!

Jouw woning krijgt een unieke verkoopsite. Je kunt foto's, plattegronden en video's uploaden en alle kenmerken van de woning invullen. Zo krijgen mogelijke geïnteresseerden een goed beeld van jouw woning. Controleer met een kritische blik of de foto's scherp zijn. Door op de 'Preview' knop te klikken kun je het resultaat alvast bekijken. Goedgekeurd? Publiceren maar!

Benieuwd hoe jouw verkoopsite eruit komt te zien?

Ga direct aan de slag
Vrouw die verkoopsite maakt om eigen woning te verkopen

Alles voor een strakke presentatie

Je upload gemakkelijk alle media zoals foto's en plattegronden naar je verkoopsite. Natuurlijk wil je je woning wel optimaal uit de verf laten komen. Daarom geven we je een aantal tips en tricks:

  • Houd bij de foto's (of video) een logische volgorde aan, zodat de kijker begrijpt om welke ruimte het gaat. We verklappen het je: voorkant, gang, woonkamer, keuken, trap, slaapkamers, badkamer, zolder, tuin, eventuele garage en/of berging.
  • Een woonkamer breng je mooi in beeld vanuit verschillende hoeken. Bij een slaapkamer is vaak één beeld al voldoende.
  • Gebruik alleen liggende foto’s. Met liggende foto’s breng je de ruimte beter in beeld.
  • Maak je een video? Dan kun je ook kiezen voor een vlog. Sluit hem af met een oproep om een bezichtiging in te plannen.
  • Via Floorplanner maak je eenvoudig zelf plattegronden!
Lees alles over plattegronden
Woonkamer klaar gemaakt om zelf woning te verkopen

Bekijk direct je woningbrochure

Zodra je verkoopsite live staat, wordt er automatisch een woningbrochure gegenereerd op basis van de gegevens die jij hebt ingevuld. Binnen de stap ‘Promotie’ kun je de woningbrochure bekijken. Bezoekers van je verkoopsite kunnen de woningbrochure downloaden. Een gratis visitekaartje van jouw woning!

Ga direct aan de slag
Vrouw staand aan bureau maakt woningbrochure om woning zelf te verkopen

Promotie van je woning

Laat iedereen weten dat je woning te koop staat! Deel je verkoopsite via verschillende sociale media zoals WhatsApp, Twitter, Facebook en LinkedIn. Ga voor een extra groot bereik met een Facebookadvertentie, die gelinkt is aan jouw verkoopsite. Daarnaast kan je woning ook op funda. Vraag direct een funda plaatsing aan en breng je woning onder de aandacht bij alle woningzoekers.

Alles over een funda plaatsing
Vrouw aan bureau achter laptop die verkoop van haar eigen woning promoot

Ontvang een gratis verkooppakket

Het verkooppakket is een goede start om je woning te promoten. Vraag het pakket gratis aan! Je ontvangt:

  • Promotieplan: Een stappenplan hoe jij de verkoop onder de aandacht brengt.
  • Te koop bord: Hang het bord goed in het zicht, zodat iedereen hem ziet!
  • Raamposter: Extra promotie voor bijvoorbeeld aan de zijkant van de woning.
  • Buurtmailing: Deel de flyers uit in de buurt!
Alles over het verkooppakket
Bestanden overdragen naar iemand anders die woning wil komen

Inzicht in de statistieken

Benieuwd hoe populair je woning is? Dat zie je direct terug in de statistieken van je verkoopsite. Je hebt inzicht in het aantal bezoekers van de afgelopen 7 dagen, 30 dagen of sinds je woning te koop staat. Bekijk hoe deze bezoekers op jouw verkoopsite zijn gekomen, bijvoorbeeld via Facebook of Google. Zijn dit serieuze geïnteresseerden? Ook dat kun je zien! Er wordt bijgehouden hoeveel procent van de bezoekers langer dan 30 seconden op je verkoopsite is geweest.

Man met statistieken van zijn verkoopsite om eigen woning te verkopen

Regel handig de bezichtigingen

In je online agenda geef je aan wanneer je beschikbaar bent voor bezichtigingen. Geïnteresseerden kunnen dan een aanvraag doen voor een bezichtiging. Vergeet deze niet te accepteren of weigeren!

Verwacht je veel belangstelling? Dan kun je ook een open huis inplannen. Alle geïnteresseerden kunnen die dag langskomen om de woning te bekijken.

Bezichtigingen of een open huis
Agenda met bezichtigingen voor verkoop van eigen huis

Koopovereenkomst opstellen

Heb je een bod geaccepteerd? Dan is het tijd om een koopovereenkomst te regelen. Hiervoor zijn 2 templates beschikbaar: voor een woning en voor een appartement. Download het bestand en leg alle gemaakte afspraken vast. Wil je het ingevulde contract laten controleren? Dat kan. Vraag een juridische check aan en ontvang binnen 48 uur feedback.

Het koopcontract laten opstellen kan ook. Vul het formulier in en een expert zorgt voor een betrouwbare en concrete koopovereenkomst.

Vrouw met koopovereenkomst in haar hand om huis zelf te verkopen

Ben jij de volgende
doe-het-zelf gmakelaar?

aan de slag

Juichende vrouw woning zelf verkocht